Kendte 10. december 2021

KÆMPE GÆLD: Nu kommenterer Türker på Bronuts-konkurs

Det er ikke meget, vi har hørt fra Türker efter pressemeddelsen. Men nu er han kommet til tasterne
Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Kæmpe fkn tak for jeres støtte!

Det startede som et eventyr.

Danskerne stod i lange køer til konceptet, der aldrig var set før på dansk jord.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Så skulle det da lige være i gak og løjer i hjemkunstskabslokalet.

Slik og chokoladebarer lyder rimelig fedt, når man skal spise det alene. Men de fleste kiggede nok lige en ekstra gang, da det fandt vej til toppen af donuts.

Men ikke desto mindre, var det, hvad Bronuts gjorde.

Og det var i starten en fuldstændig genial idé.

Bronuts-butikkerne spredte sig som var det corona, der først fik indtog i de allerstørste danske byer, og så stille og roligt spredte sig ud til de mindre.

Regnskaberne var intet mere end fænomenale, og det virkede til, at vi i Danmark havde fået to nye dessert-konger i form af Türker Alici og Ninos Oraha.

Men i dag er legen slut.

I en pressemeddelelse er det nemlig kommet frem, at Bronuts har indgivet konkursbegæring.

Advokaten Jens Højmark, der er indsat som kurator i sagen fortæller til Finans, at han estimerede bud på Bronuts´ gæld ligger omkring 8-10 millioner, og han fortæller, at konkursen var det eneste rette.

- Det var desværre det eneste forsvarlige at lade kæden gå konkurs. Opgaven er nu at få solgt aktiviteter og aktiver for så meget som muligt, så kreditorerne får så meget som muligt, og samtidig bevare så mange arbejdspladser som muligt. Butikkerne er lukket ned, og hvis de skal åbnes igen, bliver det med en ny ejer, siger han til Finans.

SE og HØR har siden i går aftes forsøgt at få tre af hovedaktørerne i snak. Men ingen af dem er vendt tilbage på henvendelser.

”Hvor burde du skamme dig”

Türker havde ind til for kort tid siden kun postet et helt sort billede uden nogen form for tekst på sin Instagram. Men nu er han kommet til tasterne.

- Der skal nok komme en uddybende video.

- Jeg er evigt taknemlig over jer alle sammen, som har været en del af Bronuts! Lige fra gæster til kollegaer til leverandører, skriver Türker Alici på sin Instagram-historie.

Men det er ikke kun på sin Instagram-profil, at Türker så småt begynder at kommentere på konkursen.

På flere kommentarer på Facebook forsvarer han nu også donut-kæden.

Facebook-brugeren Kasper Christensen skrev i en kommentar, at ”der er langt fra overskud på 2,8 millioner til at gå konkurs på så kort tid”.

Den kommentar fandt Türker sig ikke i, og han svarede igen.

- Sikke en dum kommentar af fyre af. Både Ninos og jeg er gået uden løn de sidste 3 måneder, for at vores superseje kollegaer skulle kunne få løn.

- Hvor burde du skamme dig over sådan en kommentar. Hvis du absolut vil vide, hvor de 2,8 mil. er, så ligger de i Esbjerg, Horsens, Valby, Næstved og Herning.

- Hvis der er noget, vi har, så er det at køre en ærlig forretning. Så den der skal I ikke begynde at smide over på os! Det er tarveligt, skriver Türker Alici i sin kommentar.

Hvis du måske skulle gå og håbe på, at der derfor ville komme et brag af et udsalg af restvarerne, så er der desværre dårligt nyt.

I endnu en kommentar på Facebook kommenterer Türker til en bruger, der har efterspurgt den sidste mulighed for Bronuts, at den desværre ikke er der mere.

Bronuts åbnede sin første butik i Aabyhøj i 2019, og de åbnede herefter et hav af nye butikker landet over.

Men her lidt mere end to år efter grundlæggelsen, er det slut.

Sponsoreret indhold