Kendte26. maj 2022

Kæmpe fremmøde og slotsfejring: Inger Støjberg holder løsladelsesfest i Jylland

I fredags fik den tidligere Venstre-næstformand fodlænken af efter 60 dages afsoning. Og det bliver nu fejret i stor stil.
Inger Støjberg markerer afslutningen på de 60 dages ubetinget fængsel med en fest på Visborggaard Slot uden for Hadsund torsdag. Selv kalder hun arrangementet for en "takkefest" og her tager hun imod alle, der har støttet og bakket hende op gennem de
Inger Støjberg markerer afslutningen på de 60 dages ubetinget fængsel med en fest på Visborggaard Slot uden for Hadsund torsdag. Selv kalder hun arrangementet for en "takkefest" og her tager hun imod alle, der har støttet og bakket hende op gennem den såkaldte "barnebrudssag".
 Foto: Ritzau Scanpix

Der er kø til håndtryk og selfies hele vejen ud over hængebroen på Visborggaard Slot tæt på Hadsund denne Kristi Himmelfartsdag.

For enden står den storsmilende tidligere udlændinge – og integrationsminister Inger Støjberg, der har inviteret til en slags farvel-til-fodlænken-fest med alt, hvad der (åbenbart) hører med i sådan en anledning.

Herunder kage, kaffe og fadøl. Samt pandekager til børnene.

Det skal fejres, at Støjberg nu har afsonet sin 60-dages fængselsdom, og nu er løsladt efter hun sidste år blev kendt skyldig i overtrædelse af ministeransvarsloven, da hun som minister tog beslutning om ulovligt at adskille asylpar.

facebook kalder Inger Støjberg selv fejringen for en "takkefest". En anledning for hende til at møde dem, der har støttet hende.

Hun lover desuden, at der vil blive gjort alt for at tingene glider nemt med både parkering og toiletfaciliteter, da hun allerede onsdag forventede et stort fremmøde.

Inger Støjberg har tidligere skrevet, at alle er velkomne til kaffe, kage og fadøl som tak for støtte og opbakning. Og der er da også dukket masser af mennesker op ved Visborggaard Slot. 
Inger Støjberg har tidligere skrevet, at alle er velkomne til kaffe, kage og fadøl som tak for støtte og opbakning. Og der er da også dukket masser af mennesker op ved Visborggaard Slot.
 (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Blandt gæsterne ved slotsfejringen i Hadsund, hvor den tidligere Venstre-politiker bor til daglig, er blandt andre de tidligere DF'ere Liselott Blixt og Bent Bøgsted, som i dag er løsgængere.

Senere vil Inger Støjberg holde en tale for sine gæster.

49-årige Inger Støjberg er tidligere næstformand i Venstre og har haft en række ministerposter.

Hun blev Venstres næststørste stemmesluger ved folketingsvalget i 2019. Hun forlod i februar 2021 Venstre og blev løsgænger i Folketinget.

Det skete blandt andet, fordi partiet stemte for rigsretssagen mod hende.

Kort tid efter sin dom blev Støjberg af et flertal vurderet uværdig til at fortsætte som folketingsmedlem.

Sponsoreret indhold