Kendte27. december 2023

Kæmpe drama i lufthavnen: Tommy Dorfman langer ud efter Delta Airlines

Den transkønnede skuespillerinde Tommy Dorfman beskylder flyselskabets medarbejder for med vilje at fejlkønne hende under et heftigt skænderi
Netflix-stjernen har selv taget opslaget med videoen ned igen, men efterfølgende florerer det på nettet 
Netflix-stjernen har selv taget opslaget med videoen ned igen, men efterfølgende florerer det på nettet
 Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix/ X

Det er ikke så lidt, den 31-årige ”13 Reasons Why”-stjerne beskylder det amerikanske flyselskab Delta Airlines for at have gjort sig skyldig i under en ophedet diskussion forleden.

Tommy Dorfman mener nemlig, at hun blev udsat for ”menneskerettighedskrænkelse”, idet en Delta-ansat ifølge hende gentagne gange bevidst fejlkønnede hende – og altså brugte pronominerne ham/hans fremfor hun/hendes, som er de pronominer, Dorfman som transkønnet kvinde gør brug af.

Mediet TMZ er i besiddelse af en video, der viser skænderiet i La Guardia-lufthavnen, og selvom det er uklart, hvad der går forud for begivenhederne på klippet, så kan man høre medarbejderen bag skranken rette sig selv og bruge ordene: ”Mens hun taler… mens han taler”.

I klippet truer den lufthavnsansatte desuden den transkønnede skuespillerinde med at eskortere hende væk fra stedet, og han spørger hende undervejs, om denne slags tumult virkelig også er på sin plads her få dage før jul.

I sin billedtekst, som nu altså blot refereres hos flere medier, skrev Dorfman, at hun ikke ønskede at være nedladende, men blot ville påpege den behandling, som hun mener er dybt transfobisk.

– Du har lige fejlkønnet mig flere gange, det har I begge to, kan man høre skuespillerinden sige på det siden slettede klip, der stadig kan ses blandt andet her i et opslag fra det sociale medie X:

En talsperson fra Delta Airlines forklarer til flere internationale medier, at man er i færd med at undersøge episoden nærmere.

– Vi er opmærksomme på videoen og undersøger sagen, herunder har vi valgt at række ud til vores kunde for at forstå mere om, hvad der skete, lyder det.

Tommy Dorfman er bedst kendt for sin rolle i Netflix-hittet "13 Reasons Why”, hvor hun spiller rollen som Ryan Shaver.

I forbindelse med et interview i Time Magazine i 2021 annoncerede hun, at hun var transkønnet.

Dengang så hun det dog ikke som den største afsløring, men mere som en måde at kunne reintroducere sig selv for verden på.

– Det er sjovt at tænke på det her med at springe ud, for jeg har aldrig været gemt væk. Jeg ser i dag som en reintroduktion af mig som kvinde, der har været gennem en medicinsk forvandling, lyder det fra hende, mens hun uddyber:

– Jeg er en transkvinde, jeg kaldes hun/hende, og mit navn er Tommy.

Sponsoreret indhold