Nyheder9. november 2021

Kæmpe chok på hospital: Personale og patienter har drukket toiletvand i 30 år

En lille, men ganske væsentlig fejl er skyld i, at personale og patienter i intet mindre end 30 år har drukket toiletvand i stedet for vand fra hanen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour395330.jpg
 Foto: MEGA (Arkivfoto)

Det er, som om alt ikke er helt, som det bør være på Hospital of Osaka University School of Medicine i Japan.

Det viser sig nemlig, at der i næsten 30 år har været en fejl i rørføringen, som har ført til, at der i stedet for rent drikkevand er kommet toiletvand ud af hanerne.

Det skriver flere medier – blandt andre Times Now News.

I sidste måned reporterede stedet, at flere rør var monteret forkert. Og derfor har personale og patienter både vasket sig og drukket af det farlige vand uden at være klar over, hvor det kom fra.

Man kan undre sig over, hvordan ingen i de næsten 30 år, der er gået, har bemærket den voldsomme fejl, hvor hele 120 haner har været defekte.

Men på nuværende tidspunkt er hverken personale eller andre klar over, hvordan det kunne gå så galt.

Hospitalet åbnede helt tilbage i 1993, og umiddelbart er fejlen altså allerede sket dengang. Men først nu, i forbindelse med etableringen af en tilbygning, hvor man i den forbindelse skulle tilse det nye byggeri, så man, at noget var galt.

Som prikken over i’et hævder hospitalet, at de mindst en gang om ugen tester både farve, smag og lugt på vandet. Reporter viser dog, at der ikke har været problemer med vandet siden 2014.

Nye undersøgelser af vandet viser angiveligt, at der ikke er nogle sundhedsfarer ved vandet. Men direktør Kazuhiko Nakatani har alligevel udsendt en undskyldning for at have forårsaget frygt blandt tusindvis af tidligere patienter og medarbejdere.

Sponsoreret indhold