Kendte24. januar 2024

Kæmpe afsløring: Her er de otte sange i "Dansk Melodi Grand Prix 2024"

Den 17. februar dyster otte kunstnere om, hvem der skal forsvare "Dansk i Eurovision Song Contest 2024, men allerede nu kan SE og HØR afsløre, hvem og hvad de skal synge
Værterne for "dansk melodi Grand Prix"
SE og HØR kan afsløre årets sange i "Dansk Melodi Grand Prix".
 Foto: DR/Mikael Rieck/Kristian Hansen/Hanne Juul

Der er stadig knap en måned til, at "Dansk Melodi Grand Prix 2024" løber af stablen i DR Koncerthuset, men allerede nu kan vi løfte lidt af sløret for showet.

Årets værter er allerede afsløret, og det bliver Stephanie Surrugue og Sara Bro, der sammen skal styre seerne igennem de otte numre, der skal konkurrere mod hinanden.

For der er ingen musikfest uden musik, og nu kan SE og HØR afsløre, hvem danskerne skal stemme på, når der traditionen tro bliver afholdt glimmerfest på DR.

Årets Melodi Grand Prix-sange

Aura Dione - Mirrorball

Basim - Johnny

Chuchu - The Chase (Zoom zoom)

Janus Wiberg - I need your love

Roseelu - Real Love

Saba - Sand

Stella - Sign Here

Ublu - Planetary Hearts

Mens flere af navnene på listen er nye, så er der traditionen tro også navne, vi har set før i musikkens verden.

Aura Dione har udgivet musik i årevis, efter hendes første album "Columbine" i 2008, hvor blandt andet hittet "I Will Love You Monday" og "Song for Sophie", ringer en klokke hos de fleste.

Aura Dione
Aura Dione, 39 år, er en af deltagerne i "Dansk Melodi Grand Prix 2024".
 Foto: Mikael Rieck

Denne gang er det selvfølgelig, som reglerne foreskriver, en ny sang. Nummeret "Mirrorball", som er produceret til dette års "Dansk Melodi Grand Prix", er ifølge SE og HØRs oplysninger dedikeret til Aura Diones datter, som hun fødte i sommer, hvor hun også viste den lille ny frem

Et andet kendt navn, der springer i øjnene på listen er Basim. Udover, at Basim blev landskendt for sin deltagelse i "X Factor" i 2008, så har han allerede en gang før prøvet kræfter i den danske musikkonkurrence.

Basim
Basim, 31 år, deltager i "Dansk Melodi Grand Prix 2024".
 Foto: Kristian Hansen

Med ørehængeren, som kan få de fleste til at synge med, hvor han vandt med nummeret "Cliché Love Song". Denne gang forsøger han igen at sigte efter en sejr med nummeret "Johnny".

Men en der er nyere for offentligheden er Saba, der skal synge nummeret "Sand". Saba er søster til Andrea Lykke Oehlenschlæger, der er kendt fra musicalen "The Bodygard", hvor hun imponerede med sin smukke stemme.

Saba og Andrea Lykke Oehlenschlæger
Saba Lykke Oehlenschlæger (til venstre), her sammen med sin tvillingesøster Andrea Lykke Oehlenschlæger, er deltager i årets "Melodi Grand Prix".
 Foto: Hanne Juul

I 2023 var det så igen søster Andrea Lykke Oehlenschlæger, der scorede en kæmpe hovedrolle i musicalen " Hair". men på grund af hendes graviditet måtte Saba Lykke Oehlenschlæger træde til. Og det var uden at hun nogeninde havde optrådt på en scene før, har hun forklaret til B.T.

Saba har tydeligvis fået blod på tanden, når det gælder at optræde, og nu skal hun altså forsøge at imponere seerne derhjemme, når hun skal kæmpe mod syv andre håbefulde "Meldoi Grand Prix"-deltagere.

Sponsoreret indhold