Kendte20. juni 2024

Kåre Quist i ups'er: DR bringer undskyldning

Et spørgsmål til en mandlig spidskandidat ved EU-valget har fået DR til at komme med en undskyldning
OPGAVE: Interview med Kåre Quist.  STED: Kilden,TivoliJOURNALIST: Liz RørsigFOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20231201
Kåre Quist agerede været på DR-programmet "Mød kandidaterne" i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget.
 Foto: Hanne Juul

Kåre Quist og DR er havnet i fedtefadet, efter tv-værten inviterede en række spidskandidater ind i studiet i forbindelse med EU-valget.

I DR-programmet "Mød kandidaterne" får Kåre Quist blandt andre besøg af Danmarksdemokraten Kristoffer Storm, og det er altså et spørgsmål til den 35-årige politiker, der ifølge Avisen Danmark har fået kritik.

For i begyndelsen af programmet spørger Kåre Quist politikeren, hvorvidt han så en plads i Europaparlamentet som "lidt af et break fra bleskift, madpakker og ulvetime".

Men det spørgsmål huer bestemt ikke Anne Sophie Callesen, der selv stillede op for Radikale Venstre. Hun mener nemlig ikke, at Kåre Quist havde stillet det samme spørgsmål til en kvinde.

Anne Sophie Callesen, der selv er gravid, har tidligere forklaret til mediet, at man med de mandlige kandidater forventer, at der er en mor derhjemme til at tage sig af børnene.

Og det har nu fået DR til at bringe en undskyldning.

- Hvis spørgsmålet på nogen måde kan opfattes kønnet eller stødende, så beklager vi det. Hvis man overhovedet skulle stille det spørgsmål, så skulle man stille det både til en mandlig og en kvindelig politiker, fortæller Niels Jacob Schøtt, der er chef for Event og Programproduktion hos DR, til Avisen Danmark.

Selv forklarer Kåre Quist, at spørgsmålet var ment som en jokende samtalestarter og forsikrer samtidig, at han kunne have fundet på at spørge en kvinde om det samme.

Sponsoreret indhold