Kendte21. december 2023

Julen er børnenes fest: Hjemme hos Ditte Julie

Kagedronningen bager hver weekend med Albert og Karla, og familien nyder at være sammen på den måde
Ditte Julie Jensen, 36, nyder at være i køkkenet med sine børn, Albert på syv og Karla på 10 år. Her har de bagt en Rudolf-kage af chokoladekage og brugt resterne til romkugler.
Ditte Julie Jensen, 36, nyder at være i køkkenet med sine børn, Albert på syv og Karla på 10 år. Her har de bagt en Rudolf-kage af chokoladekage og brugt resterne til romkugler.
 Foto: Søren Jul Lamberth

LÆS OGSÅ: To af Ditte Julies firmaer er gået konkurs

Rensdyrkage og romkugler.

Det er på programmet, da SE og HØR besøger Ditte Julie Jensen, 36, og hendes to børn, syvårige Albert og Karla på 10 år, til julebagning i hjemmet i Kastrup. Hjemme hos Ditte Julie er børnene ofte med i køkkenet.

– De sidste mange måneder har vi gjort det til en ting, at vi har bagt hver evig eneste weekend – om det er kanelsnegle, halloweenkage eller julekage, lyder det fra Ditte Julie, som er vild med det nærvær, det skaber at bage med børnene.

– Vi synes, det er hyggeligt at være sammen på den måde, siger hun og fortæller, at de har skruet ned for skærmtid i familien.

– Bagningen kan noget helt unikt. Der er kort fra idé til handling til resultat og en form for ros og anerkendelse, så det skaber enormt meget selvværd i børn at bage, og det er jeg helt vild med.

– Jeg er ægte julemenneske. Jeg elsker, elsker, elsker jul! siger Ditte Julie og fortæller, at hun dog tit har følt, hun har haft alt for mange gøremål i december. Derfor har hun i år skruet ned for forventninger og taget en dag ad gangen.
– Jeg er ægte julemenneske. Jeg elsker, elsker, elsker jul! siger Ditte Julie og fortæller, at hun dog tit har følt, hun har haft alt for mange gøremål i december. Derfor har hun i år skruet ned for forventninger og taget en dag ad gangen.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Og det behøver ikke være avancerede kager.

– Når man har levet af det, jeg har levet af og stadig lever af, kan julekagerne godt blive et projekt, og så har det ikke noget med børn at gøre længere, siger den tidligere ”Bagedyst”-deltager, som derfor i år har lanceret ”Christmas by Ditte Julie”, som bl.a. består af skabeloner til at lave julekager.

– Det er for at invitere børnene mere indenfor, for jeg synes, julen er børnenes fest. Det er deres højtid – noget, de ser frem til og følger med i. Den står på julemusik, julekalendere og julegodter stort set hver dag, fortæller hun.

Svær tid

Det seneste år har budt på omvæltninger i Ditte Julies arbejdsliv, idet hun måtte lukke sit studie i Bredgade og gik konkurs med to selskaber.

– Det har været hårdt, og det har været svært, men mest af alt har det været en rejse, hvor jeg har haft mig selv med hele vejen, og jeg har gjort det på en måde, hvor jeg har kunnet se mig selv i spejlet.

– Det har været enormt vigtigt for mig. Jeg ser det ikke som et nederlag. Jeg har aldrig følt mig mere succesfuld, end efter jeg selv tog valget om at lade dem gå konkurs, lukke Bredgade og stoppe i tide, hvor man ikke står i gæld og ulykke til op over halsen, for der kommer ikke nogen og samler mig op.

I dag udgør hendes bageudstyrsserie By Ditte Julie en stor del af hendes arbejde, ligesom hun er mentor for iværksættere og virksomheder.

Juleaften uden børn

Ditte Julie Jensen er skilt fra børnenes far, og i år må hun undvære Albert og Karla juleaften, da de skal være hos deres far. Men hvordan hun selv skal fejre højtiden, ved hun endnu ikke, da SE og HØR besøger hende halvanden uge før jul.

– Jeg er gået på jagt efter, hvad man kan hjælpe med. Sidste år så jeg Simon Jul holde noget ude på staden. Så jeg er ude i at undersøge, hvor jeg kan møde op og hjælpe nogen – om det så er med at lave mad, skabe god stemning, kramme nogle mennesker, siger Ditte Julie og fortæller, hun gerne vil give noget kærlighed, når dem, hun holder af, nu ikke skal have hendes kærlighed lige dén dag.

– Det er også lidt specielt, det indrømmer jeg gerne, siger bagedronningen om sin jul.

– Jeg har virkelig spurgt mig selv: Hvad kan jeg bidrage med? Hvordan kan jeg give noget kærlighed? Så det er den julemission, jeg er på.

Nytårsnat har Ditte Julie og kæresten, Martin, 34, der er paramediciner, kendt hinanden i præcis et år
Nytårsnat har Ditte Julie og kæresten, Martin, 34, der er paramediciner, kendt hinanden i præcis et år: – Min kæreste rakte ud til mig på Instagram, siger Ditte Julie om den første kontakt 1. januar og uddyber: – Det var bare en hjertevarm besked med ønsket om et godt år. Jeg skrev ”ret meget i lige måde”, og så gik det bare slag i slag derfra! fortæller hun.
 Privatfoto

Vanvittig kærlighed

Hun har i stedet børnene lillejuleaften, som hun skal fejre sammen med sin egen familie og sin kæreste Martins familie. Ligesom Ditte Julie har han to børn, der er nogenlunde jævnaldrende med hendes. Og Ditte Julies børn har for længst mødt Martin, der også er fra Amager.

– Ork ja. Han er i meget, meget høj kurs, siger hun om kæresten, som kom ind i hendes liv 1. januar.

– Han har beriget mit år, siger kagedronningen forelsket.

På spørgsmålet om hvad hun faldt for ved Martin, lyder det:

– Hvad var det ikke, jeg faldt for? Han er nok det menneske på denne jord, som har set hele mig, med alt hvad jeg er, og rummet det, siger Ditte Julie og uddyber:

– Det er hans måde at være på, hans værdier, hans medfølelse og oprigtige nysgerrighed og kærlighed til både mig og livet. Det er oprigtig, vanvittig kærlighed, og jeg har aldrig nogensinde prøvet at møde et menneske, hvor der er så meget kærlighed stadig efter et år, jubler hun.

Sponsoreret indhold