Kendte8. september 2023

Judith Rothenborg er død: Blev 74 år

Den danske skuespiller er død efter en 10 måneder lang kamp mod kræft
Judith Rothenborg blev folkeeje, efter hun medvirkede i "Mormor på mandejagt".
Judith Rothenborg blev folkeeje, efter hun medvirkede i "Mormor på mandejagt".
 Foto: Martin Høien

Judith Rothenborg er død. Det oplyser hendes datter, Barbara Topsøe Rothenborg på Facebook.

– Alle, der har fået lidt af Judiths tryllestøv i løbet af årene, vil vide, at hun ikke frivilligt forlod denne verden, men efter ti måneders intens kamp mod en yderst sjælden kræftsygdom, tabte vi slaget, fortæller den sønderknuste datter, der afslører, at hendes mor døde den 7. september klokken 7.07.

Tilbage i april fortalte Judith Rothenborg til KøbenhavnLIV, at hun i efteråret fik konstateret cancer i mave og lunge, og kort efter årsskiftet blev hun opereret.

Til mediet fortæller hun, at hun under sit sygdomsforløb havde tabt sig 20 kg, og at hun havde mistet sin sexlyst – men at den efter operationen så småt var begyndt at komme igen:

– Det er ikke mere end en uge siden, at jeg brugte min vibrator igen. Det var helt fantastisk. Jeg er også begyndte at drømme om mænd igen om natten – det har jeg ikke gjort længe. Lysten til at flirte og lege med energierne er også på vej tilbage – det er så livsbekræftende, fortalte hun tilbage i april til KøbenhavnLIV.

Frisk mormor

Judith Rothenborg er uddannet skuespiller fra Odense Teater og har medvirket i en lang række spillefilm og tv-serier.

Datteren Barbara Topsøe Rothenborg fulgte også i sin mors fodspor, hvor hun som seks-årig spillede hovedrollen i tv-serien "Nana" og senere fik sit helt store gennembrud som Yrsa i "Krummerne".

Her er mor og datter til premiere sammen i 2016.
Her er mor og datter til premiere sammen i 2016.
 Foto: Thomas Laursen

Judith Rothenborg blev for alvor folkeeje, da hun var medvirkende i DR-hittet "Mormor på mandejagt", hvor fire singlekvinder i deres bedste alder var på jagt efter deres livs kærlighed.

Sponsoreret indhold