Kendte3. november 2019

Joy Mogensen bryder tavsheden efter tragedie

Kulturminister Joy Mogensen bryder nu tavsheden, efter hun for en måned siden mistede sit ufødte barn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-11-03_kl._14.12.46.png
 Foto: Peter Grosen

Det kom som et chok, da kulturminister Joy Mogensen kort før sin termin mistede sin ufødte datter.

Tragedien fandt sted for en måned siden, og nu bryder hun tavsheden.

- Min datter Sarah kom til at betyde alverden for mig, i den al for korte tid, jeg fik med hende, og med jeres overvældende solidaritet til Landsforeningen for Spædbarnsdød kommer selv Sarahs meningsløse død til at betyde noget for andre familier, som også får et englebarn, skriver Joy Mogensen på sin Facebook-profil.

Hun fortæller også, at hun er ved at finde en vej tilbage til livet.

- Det er således også blevet min plan for at finde min vej tilbage til livet. At holde fast i, at Jeres donationer forvandlede Sarahs farvel til mig og verden til et stærkt budskab om, at menneskelivet i sit yderste og inderste handler om at betyde noget, noget for andre, også når det er sværest, skriver Joy i sin tak til danskerne.

Artiklen fortsætter efter opslaget

Samtidig fortæller hun, hvornår hun regner med at være tilbage på arbejde i Kulturministeriet.

- Til min datters bisættelse sagde en klog kone, at sorg ikke er noget man skal overstå, ikke er noget man skal ud på den anden side af. Det vil altid være der. Men den bliver ikke ved at fylde det hele. Når sorgen ikke fylder for meget, kommer jeg på arbejde igen, skriver Joy.

Joy Mogensen startede sin orlov fra Kultur- og kirkeministeriet fredag 4. oktober. Minister for udviklingsarbejde, Rasmus Prehn, fungerer som kulturminister, mens Benny Engelbrecht fungerer som kirkeminister.

Fik støtte fra Statsministeren

I forbindelse med Joy Mogensens tragedie udsendte Statsministeriet en pressemeddelelse, hvor Mette Frederiksen sendte sin dybfølte støtte til kulturministeren.

- At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere, udtalte statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold