Kendte19. august 2023

Johnny Reimar er still going strong: Pension, nej tak!

"Sikke'n fest"-sanger Johnny Reimar er ikke til at drive af scenen - så længe, der er publikum, træder han op på scenen
80-årige Johnny Reimar havde publikum lige der, hvor han gerne ville have dem: i sin hule hånd.
80-årige Johnny Reimar havde publikum lige der, hvor han gerne ville have dem: i sin hule hånd.
 Foto: Dan Mariegaard

Han kunne for længst have lænet sig tilbage og nydt sit otium. Men så længe, der er et publikum, stiller 80-årige Johnny Reimar sig på scenen og giver hans mange fans det, de er kommet for.

- Det er i mit blod, sagde Johnny Reimar og sammenlignede sig med en cirkushest, da SE og HØR mødte ham til Svendborgsund Dansktopfestival fredag.

Han har trods sin høje alder ingen planer om at gå på pension.

- Jeg har optrådt, siden jeg var 15 år, så jeg ville slet ikke vide, hvordan jeg skulle udfylde det tomrum.

Efter stemningen på festivalpladsen fredag middag at dømme, kommer han da heller ikke til at skulle bekymre sig om det foreløbigt.

For dansktop-veteranen er nok rundet de 80 år, men han formår stadig at holde en gedigen fest. Med både fællessang og kædedans fyrede han op under den sydfynske havneby.

Han har dog knap så meget fart på, som tidligere. De senere år har han droslet gevaldigt ned, for energien er ikke, hvad den har været.

- Der er meget, jeg takker nej til. Jeg vil gerne kunne ligge hjemme i min seng, inden midnat.

De seneste 12 år har han været et fast indslag på Odense Tarteletfestival, og ”Sikke’n fest”-sangeren rykker igen ud, når den fynske madfest løber af stablen i fødebyen i slutningen af september.

- Det er blevet mit stampublikum. Jeg er kommet der i 12 år, og de (arrangørerne, red.) sætter datoen efter, hvornår det passer mig, fortalte han med et grin.

Udover Johnny Reimar optrådte blandt andre More Jacks, Sweethearts, Keld og Hilda og Kandis også. Du kan se alle billederne fra den forrygende fest i galleriet herunder:

Danmarks største dansktopfestival er skudt i gang: Se alle de skønne billeder

Sponsoreret indhold