Kendte25. februar 2021

John Mayer græd fem gange under "Framing Britney": - Jeg klarede det, fordi jeg er mand

Den amerikanske 43-årige musiker blev enormt rørt over at se New York Times-dokumentaren om popidolet Britney Spears
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det står klart for enhver, at paparazzifotograferne har halset efter den unge Spears en del flere gange end Mayer, som ellers også var en hyppig gæst i musikprogrammet TRL, da han brød igennem med hittet ”Your Body is a Wonderland”.

Alligevel - eller måske netop derfor - kan den Grammy-vindende stjerne få helt ondt i maven over omverdenens behandling af kvinderne i branchen – og måske især dem, der er vokset op i rampelyset.

Det fortæller han i et SiriusXM-interview med sin gode ven, tv-værten Andy Cohen.

Således fik den sympatiske sangskriver tårer i øjnene omkring fem gange, mens han så den stærkt omtalte dokumentar ”Framing Britney” om popikonet, som han i øvrigt aldrig har mødt.

- Jeg var tæt på at græde fem gange undervejs, afslører han, før han fortsætter:

- At se tristheden i dette menneske… Altså, jeg var på kanten af at fælde tårer de fem gange, for hvis man forstår branchen, industrien, livstilen og hvad de ting gør ved et menneske. At gå igennem det her, og kunne komme ud på den anden side og endda være OK. Jeg har evig respekt og omsorg for dem, der kæmper den kamp.

Hør Mayer fortælle om sin oplevelse her:

Bare fordi jeg er mand

Filmen, der tager udgangspunkt i Britney Spears berømmelse, som i sig selv var sjældent bred. Men den peger i dén grad også kameraet 180 grader om mod de mennesker, der stillede hende grænseoverskridende spørgsmål i en alder af bare 11 år. Eller de fotografer, der jagtede hende, mens hun gled længere og længere ud i sin personlige krise.

Den 39-årige Spears er i dag stadig under det værgemål, der blev arrangeret for hende i 2008.

For John Mayer var dokumentaren samtidig et indblik i en kollegas liv, som fik ham til at tænke over de privilegier, som han har haft med sig ind i berømmelse – alene på baggrund af sit køn.

- Jeg er kommet ud på den anden side. Jeg har en meget stærk fornemmelse af at dette skyldes, at jeg er en mand. Og jeg har en meget stærk fornemmelse af, at det der sker for kvindelige artister, er et endemisk element ved at være kvinde, forklarer han, og tilføjer:

- Hvorfor tror du, at så mange mænd kommer ud på den anden side og kan sige: 'Jeg lærte min lektie, jeg fik nogle skrammer, men jeg er tilbage'? Derfor ser jeg med så stor beundring og medlidenhed på én, der gik gennem så meget mere af dette inhumane eksperiment, som berømmelsen er.

Knuste mit hjerte

”Gravity”-hitmageren fik derfor lejlighed til at se på stjernestatus med helt andre briller.

- Hvordan kom jeg igennem det? Hvad var det, forskellen var? Den stilistiske forskel er her, at man kan være lovløs. Hvis du er mand, er du lovløs. Hvis du er kvinde, er du bare skør. Når jeg ser den (dokumentaren red.) gennem den linse, så knuser det mit hjerte, fortæller han.

https://imgix.seoghoer.dk/11537525i-1920x2887we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

John har selv været tæt på unge, blonde popstjerner. Da Jessica Simpson blev skilt i 2006 datede hun og Mayer i et års tid. (Foto: Ritzau Scanpix)

Andre kendisser, der optrådte omkring Britney i starten af 00’erne har været ude og undskylde på baggrund af dokumentaren.

Justin Timberlake gav en offentlig forklaring, som bestemt også kom ind på forskelsbehandling i musikbranchen og mænds privilegier.

- Industrien er ikke uden problemer. Den sætter mænd, og især hvide mænd, op til succes. Sådan er den designet. Som man i den privilegerede position er jeg forpligtet til at sætte ord på det, skrev han, og refererede således til historien, der blev fortalt efter han og Britney gik fra hinanden efter et par år som verdens største powercouple.

Dobbeltmoralsk?

Flere påpeger nu på Twitter, at der måske lige er et par fingre eller tre, der peger tilbage på Mayer, når han begræder skævvridningen mellem mandlige og kvindelige idoler.

- Hvordan mon han så havde det, da han læste Jessica Simpsons bog? Der er da en mulighed for at rette en direkte undskyldning, skriver en Twitter-bruger.

Flere andre hiver eksempler frem, hvor John Mayer omtaler sine berømte ekskærester, der udover Simpson tæller kæmpenavne som Taylor Swift, Katy Perre og Jennifer Aniston.

- Den pige var som kokain for mig. Seksuelt var det helt skørt. Det er alt, jeg har at sige. Det var som napalm. Seksuelt napalm, sagde han i sin tid om sin eks, sangerinden og tv-personligheden Jessica Simpson.

Sponsoreret indhold