Kendte18. februar 2023

Johannes Langkilde deler rørende minde om Sussi og Leo

Ankermand Johannes Langkilde mindes sine mange stunder i studiet hos Sussi og Leo
Johannes Langkilde
Johannes Langkilde har en rørende forhistorie med Sussi og Leo, som han deler i anledning af Leos død.
 (Foto: DR)

Johannes Langkilde mindes et særligt møde med Sussi og Leo, dengang han selv var en ung og håbefuld musiker.

Dengang boede han fortsat i Nordjylland, hvor han oprindeligt er fra, og det var dér, han stiftede bekendtskab med den kulørte musikduo.

Det gør han i en række tweets, hvor han blandt andet skriver:

- Da mit gymnasieband skulle indspille demobånd, for det var før digitaliseringen af verden, lejede vi os ind i Sussi og Leos studie, for henne i Hjørring var rygtet, at de havde alt i udstyr, og så ville vi også bare gerne møde de to legender fra Skansen i Skagen.

At møde Sussi og Leo var for Langkilde en stor ting og ikke uden ærefrygt. Men Johannes og gymnasievennerne blev modtaget med åbne arme og et øjeblikkeligt tilbud om en sodavand.

- Jeg husker, hvordan Leo interesseret kiggede mig over skulderen, og spurgte til mine akkorder på keyboardet, og hvordan Sussi begejstret fortalte om en ny tekst, hun havde skrevet, mens hun viste os sine nyeste malerier. Vi var på samme tid starstruck og forbløffede over deres åbenhjertighed og ægthed, skriver DR-stjernen.

Mødet med Skansens helt store stjerner har sat et enormt aftryk hos Langkilde.

- Det var en vigtig lektion i noget meget menneskeligt og nordjysk. Det usnobbede, begejstrede og omfavnende, beskriver han.

Sussi og Leo er ofte blevet kritiseret for deres musik, men selv om Johannes ikke deler stil med duoen, anerkender han deres musik og deres mission.

- Men sandheden er, at deres musik, og det de ville med den, er noget af det fineste, jeg har oplevet. Deres musikstil ligger langt fra det, jeg selv dyrker, men deres tilgang til det at være musiker, har jeg lært af og forsøger selv at praktisere, lyder det i den lange hyldest, inden Langkilde slutter af med en hyldest til netop afdøde Leo:

- Tak for de dage for mange år siden i studiet i Saltum, tak for musikken, for begejstringen og for at ha’ været et fyrtårn i Nordjylland. Må Leo hvile i fred og Sussi blive omringet af kærlighed.

Du kan læse det første af de mange tweets om Leo herunder:

Sponsoreret indhold