Kendte20. april 2021

Jørgen Olsen raser over ubudne gæster: Ét stort svineri

Eurovision-vinderen har fået nok af hjemløse og socialt udsattes flydende koloni tæt på hans hjem
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joergen_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

TV 2 sætter med dokumentaren “Slaget om Fredens Havn” i disse uger fokus på en gruppe hjemløse og social udsatte, som i snart 15 år har holdt til i et lille område af Københavns Havn.

En nyhed for de fleste, men ikke for den ene halvdel af Brødrene Olsen, som i årevis har raset over de ubudne gæster.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joergen_8.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Jørgen Olsen, 71, kalder det både anarki og rystende, at den flydende koloni i Københavns Havn får lov til at blive på snart 15. år. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har boet her siden 2000, og dengang var der smukke siv og fugle. I deres hjørne er det ét stort svineri. Jeg er utilfreds med, at folk bare kan placere nogle gamle både på et meget smukt område og ødelægge vegetation, naturen og miljøet, fortæller en oprørt Jørgen Olsen til SE og HØR.

Corona har sat grandprix-legendens sangstemme på midlertidig pause, men når det kommer til Fredens Havn, som de hjemløse selv har døbt området, kommer tungen hurtigt på gled.

Vi er rystede

– Jeg har 100 procent opbakning fra mange i området, og vi er rystede. Det er anarki og ikke mindst en torn i øjet på det demokrati, jeg elsker. Så kan man jo lige så godt tage sin gamle, brugte campingvogn og sætte den ind i Kongens Have og så bo der. Det vil danne præcedens i så mange tilfælde, hvor folk bare kan flytte ind et sted. Det duer jo ikke, siger Jørgen Olsen, som selv bor 800 meter fra det maritime mareridt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20200528-134802-7_66mb_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Fredens Havn er en flydende fristad, der ligger mellem havneøen Holmen og Christiania. (Foto: Ritzau Scanpix)

Og i forhold til TV 2-dokumentaren har “Fly on the Wings of Love”-sangeren ikke de store forventinger til, at sandheden kommer frem.

– Det bliver jo det rene Hollywood, når beboerne derude skal fortælle, hvad de laver. De fortæller dæleme ikke sandheden. De rydder jo ikke op, det flyder med affald, og det lyver de om, slår musikeren fast.

Sponsoreret indhold