Kendte21. oktober 2023

Jørgen Olsen gør comeback: Vil med i tysk Melodi Grand Prix

Sammen med sangerinde Alexandra Hoffmann har den danske Eurovision-vinder, Jørgen Olsen, 73, indsendt et bud på en vindersang til den tyske finale af melodikonkurrencen
Jørgen Olsen er klar til at vende tilbage til Eurovision - denne gang håber han at kunne få lov at repræsentere Tyskland sammen med kendt schlagersangerinde 
Jørgen Olsen er klar til at vende tilbage til Eurovision - denne gang håber han at kunne få lov at repræsentere Tyskland sammen med kendt schlagersangerinde
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Jørgen Olsen mindes Eddie Skoller med skøn penishistorie

Det er som bekendt 23 år siden, han vandt med den udødelige ”Fly on the Wings of Love” sammen med sin bror, Niels ”Noller” Olsen på scenen i Stockholm.

Og nu griber den ene halvdel af den danske duo Brødrene Olsen, Jørgen Olsen, altså gerne chancen for at gå hele vejen igen.

Denne gang under tysk flag.

Det skriver mediet Eurovoix.com.

Bidraget har den 73-årige danske musiker planer om at indsende sammen med tyske schlagersangerinde Alexandra Hoffmann, der gennem flere årtier har optrådt sammen med sin søster Anita.

Hun fortæller, at idéen til at sende en sang ind til Eurovision 2024 kom, efter hun mødte netop Jørgen Olsen på en tv-optagelse. Han opfordrede hende angiveligt til at stille op, hvorefter hun svarede, at så skulle det være sammen med ham.

Titlen på deres bidrag er endnu ikke blevet afsløret.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-21/18298428942143-3648x2432ma.jpg
Alexandra Hofmann til højre sammen med søsteren Anita Hofmann. Nu skal den 49-årige tysker forhåbentligt bidrage med det tyske bud på en Eurovision-vindersang med danske Jørgen Olsen
 Foto: Hendrik Schmidt/Ritzau Scanpix

De indsendt sange bliver netop i øjeblikket gennemgået af en jury, der skal stå for udvælgelsen af dem op til de nationale runder, da der var frist for indsendelse forrige søndag.

Den tyske finale vil blive afholdt den 16. februar, og først inden for de kommende måneder står det klart, om Jørgen Olsens comeback på den tyske Grand Prix-scene bliver en realitet.

Det er ikke første gang, Jørgen Olsen vender tilbage til Eurovision efter den overbevisende sejr med Noller i 2000. For fem år derefter stilede brødrene op med sangen ”Little Yellow Radio”, som fik en andenplads.

Igen i 2007 deltog han – helt solo – med sangen ”Vi elsker bare danske piger”, som endte på en syvendeplads.

Jørgen Olsen (L) and his brother Niels from Denmark wave Danish flags after they won the Grand Prix Eurovision Song Contest 2000 in Stockholm May 13. The Olsen brothers won with their song "Fly on the wings of love".
Folkeheltene efter sejren i Sverige. Jørgen og "Noller" Olsen vandt med "Fly on the Wings of Love" i 2000, efter at have strøget til tops med den danske version "Smuk som et stjerneskud" i den nationale konkurrence
 Foto: Scanpix Danmark

Jørgen Olsens musikalske makker og bror, Noller Olsen, har som bekendt haft nogle hårde ord med alvorlig sygdom.

Deres karriere som duo sluttede derfor i 2019, da Noller først blev ramt af en blodprop og siden fik konstateret kræft i hjernen.

I april kunne Jørgen Olsen dog fortælle, at det lysnede en smule for hans bror.

- Han har det godt. Jeg synes, han begynder at få det bedre. Han er stadig min elskede bror og selvfølgelig ville jeg helst have haft, han var her, og at vi kunne spille sammen, men det kan ikke lade sig gøre lige for øjeblikket

Sponsoreret indhold