Kendte10. marts 2020

Jørgen Olsen fylder 70: Noller bliver æresgæst

Når Jørgen Olsen den 15. marts runder de 70, får hans kræftsyge bror en speciel plads til festen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joergen_olsen_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

De har holdt sammen i op- og nedture siden 60’erne, men i maj sidste år blev Jørgen Olsen tvunget til at gå solo.

Lillebror Noller fik kræft i hjernen og sidder i dag i kørestol. Den 15. marts er brødrene dog sammen igen, når Jørgen fylder 70 år og fejrer det på et af sine elskede brune værtshuse med øl, snaps og smørrebrød.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/noller.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Jørgen og Noller, 65, har spillet og sunget sammen, siden de var teenagere, men med Nollers kræftsygdom er storebror alene om musikken. (Foto: Gregers Overvad)

– Noller er blandt gæsterne. Han er hædersgæst. Det ved jeg, at han glæder sig til. Det er meget følelsesladet. Lige nu har han det godt, og jeg håber, det bliver ved sådan. Det går fremad, siger Jørgen Olsen til SE og HØR om sin lillebrors situation.

Den ældste Olsen regner med at spille omkring 20 shows i 2020, og de nu ensomme hotelværelser giver tid til refleksion over livet, når han nu runder et skarpt hjørne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joergen_olsen_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Den ældste Olsen-bror er stadig på toppen efter en karriere, som spænder over seks årtier. (Foto: Dan Mariegaard)

Fandt konen som 19-årig

– Det er skelsættende at fylde 70. Jeg er begyndt at tænke tilbage på livet. Når alle ups and downs bliver gjort op, hvad er udkommet så? Og der vil jeg sige, at jeg har haft en fuldstændig fantastisk rejse. Hold da kæft et liv, jeg har haft, og hvor skal jeg være taknemmelig. Det er noget, jeg er kommet frem til nu, lyder det fra hele Danmarks popstjerne, som for alvor blev kendt i både Danmark og Europa, da Brødrene Olsen vandt det europæiske Melodi Grand Prix i 2000.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joergen_olsen_5.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I modsætning til, hvad de fleste tror, oversatte Jørgen ikke ”Smuk som et stjerneskud” til engelsk – han lavede en dansk version af ”Fly on the Wings of Love”. (Foto: Dan Mariegaard)

En af grundene til Olsens tilfredshed med livet skal findes i den kontinuitet, den populære musiker lægger for dagen, når det gælder venner, karriere og ikke mindst konen, Lena Madsen.

Jeg er gift med den samme pige, som jeg mødte, da jeg var 19 år gammel. Det er en kæmpestor lykke. Det er sjældent i min branche. Jeg har fire børnebørn og stadig den samme manager. Så det er en fantastisk baggrund, smiler sangskriveren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joergen_olsen_2_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Som 19-årig mødte Jørgen sit livs kærlighed, og han er den dag i dag stadig gift med Lena Madsen. (Foto: Claus Poulsen)

Bærer fanen videre

Det psykiske og fysiske overskud bliver brugt på at skrive flere popsange og på at turnere i hele Europa, hvor han stadig bliver modtaget som en stjerne – her 20 år efter brødrene indtog førstepladsen i Stockholm.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joergen_olsen_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Selv om Jørgen Olsen efterhånden har nået pensionsalderen, er han stadig i fuld gang med at skrive sange. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har optrådt alene siden begyndelsen af maj, og jeg fortsætter så lang tid, som jeg kan levere varen. Det er min identitet. Jeg er lykkelig og stolt over, at jeg har kræfter til at føre fanen videre som 70-årig, og rigtig ked af, at Noller ikke kan være med, men livet skal gå videre.

Læs meget mere om Brødrene Olsen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold