Kendte30. marts 2022

Jørgen Leth afsløret i en løgn

Kristian Leth fortæller nu sin version af opvæksten som søn af filmskaber Jørgen Leth
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jørgen Leth har gennem tiden delt rundhåndet ud af særdeles private detaljer fra sit liv. Særligt én episode har fået hans 42-årige søn Kristian Leth til at skrive en erindringsbog om sin opvækst.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af pressematerialet fremgår det, at der ikke er tale om hævn fra sønnens side, men ifølge avisen er det tydeligt, at Kristian Leth har haft brug for at fortælle sin version af fortællingen.

I bogen fortæller han blandt andet, hvor overrasket han blev, da han i et stort interview med Politiken læser, at hans far fortæller om en periode, hvor han grundet en despression var fraværende for sine børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joergen_leth_0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Jørgen Lets søn fortæller nu sin version af sandheden i en ny erindringbog, hvor han går imod sin far. (Foto: Dan Mariegaard)

- Journalisten spørger i interviewet, om han har talt med os om det. ”ja, det har vi”, siger han. ”Mine børn har tilgivet mig”. Vi har aldrig talt om den periode. Dette interview er det første, jeg hører om det. Jeg vidste ikke, at min far kunne huske det. Eller at han tænkte over det på den måde, skriver Kristian Leth ifølge Ekstra Bladet.

I bogen fortæller Kristian Leth blandt andet også, hvordan skandalen efter Jørgen Leths udgivelse af ”Det uperfekte menneske” i 2005, hvor filmskaberen åbent fortæller, at han har en seksuel relation til en blot 17-årig pige, har påvirket hele familien.

Der er i følge avisen ikke ondt blod mellem far og søn. Jørgen Leth deltog eftersigende i sønnens bogreception i søndags.

Sponsoreret indhold