Kendte6. april 2022

Joe Rogan raser over transkønnet svømmer: - Et angreb på kvindesporten

Nu melder Joe Rogan sig i koret af kritikere mod den transkønnede svømmer, der smadrer alle konkurrenter og alle rekorder i øjeblikket
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega823101_002.jpg
 Foto: MEGA

Lia Thomas.

Det er navnet på den kvindelige college-svømmer, som har trukket overskrifter rundt omkring i hele verden den seneste tid.

Det har hun ikke kun, fordi hun har smadret alle konkurrenter og slår rekord efter rekord, men også fordi, hun er født som mand.

Lia Thomas hed engang William, men skiftede køn (og navn) og er siden begyndt at deltage i kvindedisciplinerne, som hun altså er noget nær urørlig i.

Og dét har i den grad delt vandene.

Nogle mener, at det er helt fair, at Lia Thomas deltager på samme fod som de øvrige kvindelige svømmere, mens andre mener, det er unfair, fordi hun er født som mand og dermed har en biologisk fordel.

Den kendte podvastvært Joe Rogan er tydeligvis på det sidste hold.

Det gør han meget klart i sit seneste afsnit af "The Joe Rogan Experience", hvor han kalder Lia Thomas for "et angreb på kvindesporten".

- Det er absurd, at nogen mener, at det er retfærdigt, at en person, der blev nummer 4-6-2 som mand, nu bliver nummer 1 som kvinde et år senere, siger han i podcasten.

- Kan det virkelig være rigtigt?, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/unavngivet_8.jpg

Lia Thomas blev født som mand. Foto: Pennathletics.com

Lia Thomas begyndte sin transformation til kvinde tilbage i 2019, da hun var i starten af 20'erne.

Hun har siden fået lov til at deltage i kvindedisciplinerne og har som kvinde slået utallige rekorder og sat adskillige konkurrenter til vægs.

I marts vandt hun det nationale college-mesterskab i USA i disciplinen 500 meter fri med 1,75 sekunder ned til andenpladsen og blev dermed den første transatlet til at vinde et nationalt college-mesterskab.

Til sammenligning havde Lia Thomas noget sværere ved at få sejrene i hus, da hun svømmede som en mand mod andre mænd.

- Jeg kan godt forstå, hvis forældre er frustrerede. Hvis din datter konkurrerer mod en transkvinde, så er det altså ikke fair, lyder det fra Joe Rogan.

- Uanset hvad folk siger, så er det ikke fair, fortsætter han.

Joe Rogan siger videre, at han mener, at transkønnede skal accepteres i samfundet, men at grænsen går ved sportsgrene.

Sponsoreret indhold