Kendte 4. januar 2022

Joe Exotic i retten – skal have nedsat sin straf

Tiger King-stjernen kan få sin fængselsstraf nedsat med flere år, når han i slutningen af januar skal møde op i retten i Oklahoma
Foto: Netflix

Joseph Maldonado-Passage, som bedre er kendt under navnet Joe Exotic fra Netflix-serien "Tiger King", blev i januar 2020 idømt 22 års fængsel for at hyre en lejemorder til at tage livet af sin store ærkefjende, Carole Baskin.

Men en ankeinstans i staten Oklahoma fastslog tilbage i juli, at tigerkongen havde ret til at få den dom reduceret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu er der kommet dato for, hvornår den strafreducering finder sted. Det skriver ABC News.

Kan "nøjes" med 17 år

Det bliver den 28. januar, at Joe Exotic skal i retten, hvor det forventes, at han får sat sin straf ned til omkring 17 år.

Det forventer man, da ankeinstansen mener, at der blev lavet flere fejl, da retten udregnede, hvor mange års fængsel Joe Exotic skulle have for at orkestrere mordet.

I stedet for en strammeramme på 22-27 år, bør han altså dømmes til mellem 17,5-22 års fængsel, forlyder det.

Tigekongen er derudover dømt for at dræbe fem tigere samt at sælge tigerkillinger.

Har fået kræft

Exotic har oplyst, at han er blevet ramt af prostatakræft. Han blev derfor flyttet til et behandlingscenter i North Carolina fra sit fængsel i Texas.

Ifølge hans advokat venter Joe Exotic dog med behandling til efter han har modtaget sin nye strafudmåling.

Han har i al tid nægtet sig skyldig og har blandt andet forsøgt at blive benådet af ingen ringere end den amerikanske præsident.

I den nye sæson af den succesrige Netflix-serie ser man, hvordan flere personer uden for fængslet forsøgte at overbevise Donald Trump om en benådning.

Det havde hverken Joe Exotic eller andre dog held med, da Donald Trump, der var præsident indtil januar 2021, ikke valgte at give Exotic sin frihed.

Sponsoreret indhold