Kendte17. august 2020

Joachim B. Olsen stopper i politik

Det bliver et farvel til politik fra nu tidligere LA-politiker Joachim B. Olsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-848748.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Med egne ord har Ekstra Bladet "tilført nye muskler" til deres politiske dækning i form af tidligere folketingspolitiker for Liberal Alliance Joachim B. Olsen.

Det skriver avisen, hvor den nu både tidligere politiker og kuglestøder forklarer sit jobskifte.

- Ekstra Bladet er en institution i den danske medieverden. En avis som altid er i opposition til magthaverne. Det glæder jeg mig utrolig meget til at blive en del af, siger den 43-årige politiske kommentator.

I forbindelse med sit jobskifte har Joachim B. Olsen meldt sig ud af Liberal Alliance.

Han havde indtil da fungeret som politisk rådgiver i partiet, da han ikke blev valgt ind ved seneste valg. SE og HØR har forsøgt at få den nye politiske kommentators løn at vide, men uden held.

"Det er store sko at skulle fylde ud. Det tænker jeg ikke, at jeg kan fra dag et. Jeg har helt sikkert meget at lære. Min løn kommer ikke nogen ved."

I videoen, hvor han bliver præsenteret som politisk kommentator, kommer man som seer ellers med til lønforhandlingen - men helt med skal vi altså ikke.

chokskifte

Ansættelsen kommer efter et regulært chokskifte i medieverden, hvor Henrik Qvortrup skiftede sit job som politisk kommentator på Ekstra Bladet ud med i stedet at være politisk redaktør hos konkurrenten B.T.

Det skifte sker samtidig med, at Ekstra Bladet er blevet indhentet af B.T. i forhold til sidevisninger.

Ifølge chefredaktør Poul Madsen er det dog ikke nødvendigvis et mål at få kliks. Det fortæller han til fagbladet Journalisten, som har interviewet fornævnte samt chefredaktør på B.T.

- Der er helt tydeligt forskel på, hvor langt vi vil gå. B.T. er mere nærig med oplysningerne. Det er deres mål og strategi, og det har de stor succes med, siger han.

Ikke desto mindre er udviklingen overraskende, da Ekstra Bladet i flere år har haft suverænt flest sidevisninger.

Juli måned havde eb.dk omkring 465 millioner visninger. Hos bt.dk var det tal 445 millioner. Næste på listen var tv2.dk med 140 millioner.

Sponsoreret indhold