Kendte16. marts 2016

Døde dagen før han skulle hjem: Jimmis afskedsbrev går viralt

Danske Jimmi Bøgebjerg Petersen blev dræbt blot dagen før, han skulle sendes hjem fra Afghanistan. Nu går hans sidste brev – et rørende afskedsbrev til sine nære soldaterkammerater – så landet rundet. Læs det rørende brev lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jimmi_boegebjerg_petersen.jpeg
 (Foto: Privat)

Han var klar til at tage hjem. Tasken var pakket – og hjemme ventede familie og venner. Men den danske soldat Jimmi Bøgebjerg Petersen blev på tragisk vis dræbt – blot ét døgn før han skulle sendes hjem fra Afghanistan i august 2010.

Kort før sin alt for tidlige død skrev 28-årige Jimmi et brev, han håbede aldrig ville blive læst.

Brevet var nemlig hans afskedsbrev, og de rørende ord var rettet mod de soldaterkammerater, som han havde fået så nært et forhold til, mens han havde været udsendt i Helmand-provinsen.

På grund af det tragiske dødsfald fik hans kammerater og familie mulighed for at læse brevet – og nu har hans mor givet tilladelse til, at ”BIAs memorial page for Danish soldiers” (Våbenbrødres mindeside for danske soldater, red.) må offentliggøre de ord, der blev Jimmis sidste.

Og hans brev er en meget rørende hyldest til hans venner – og på blot et døgn er brevet blevet delt mere end 359 gange på Facebook.

- Hey drenge

- Ja desværre var det mig, som trak billetten denne gang, men fortryder intet, vi alle vidste hvad risikoen var da vi tog hjemmefra. Nu gælder det om at komme videre og få styr på vores lort igen, vi alle må stå sammen og kæmpe i denne tid

- Måske er jeg ikke den eneste, som røg, men jeg håber, at det ikke vil sløre jeres tillid til vores opgave i Afghanistan, for som jeg altid har tænkt: Hellere kæmpe mod dem (Taliban og lignende islamistiske grupperinger, red.) her end kæmpe mod dem hjemme i Danmark.

- Havde håbet at min tid sammen med jer havde været meget længere men sådan skulle det ikke gå, men for I ikke skal gå i over i tristheden selv, ved jeg at min mor har fået til opgave at skrabe nogle penge sammen til en fest når i kommer hjem… jeg skal sgu ikke forlade denne lorteørken uden en brag af en fest!!!

- Soli Deo Et Regi!! (2. Kompagni, 1. bataljons motto, ovresat betyder det ”Kun Gud og Konge”, red)

- Kom godt hjem drenge. Jimmi.

Du kan læse hele det rørende brev herunder:

Sponsoreret indhold