Kendte4. september 2023 (opd. 8. september 2023)

Jim Lyngvild udvider forretningen med endnu et slot: Vil være den nye Simon Spies

Multikunstner Jim Lyngvild sætter sig hårdt på oplevelsesindustrien. Nu har han tilføjet Charlottenlund Slot til forretningen
Årets Håndværker 2023
Jim Lyngvild har store planer og ditto ambitioner.
 Foto: Mikael Rieck

SENESTE: Nu er købet af Harrislev Slot droppet

Harritslev Slot, Bramslev Bakker Camping og nu også Charlottenlund Slot.

Jim Lyngvild udvider igen-igen.

Den entreprenante designer afslører på Facebook, at han sammen med sin kompagnon Mads Hedegaard har overtaget brugsretten til det billedskønne slot, som er ejet af staten, i Nordsjælland.

Planen er at udleje kontorer, holde bryllupper, firmaarrangementer og kulturarrangementer i de naturskønne omgivelser. Der er i følge Lyngvild et hav af muligheder med slottet.

- I sommer afholdt vi Sommersol, som er en kæmpe todagesfestival med store kunstnere, som vi holdt i slotsparken, og det ved vi også bliver bredt ud til Harritslevgård Slot og Bramslev Bakker næste år, fortæller han til SE og HØR.

Jim Lyngvilds plan er med egne ord, at han om 10 år skal være den nye Simon Spies – bare uden morgenbolledamerne.

- Vi er ved at sætte os hårdt på oplevelsesindustrien i Danmark. Om du bor i Jylland, på Fyn eller Sjælland skal du kunne opleve spændende kulturarrangementer.

Den plan vil han i samarbejde med sin kompagnon Mads Hedegaard føre ud i livet. Mads er IT-mand, men af den evetyrlystne slags, påpeger Lyngvild.

Den rapkæftede sælger billetter som ingen anden herhjemme, og potentiale fik Mads Hedegaard øje på.

- Når jeg laver en udstilling, har den altid slået besøgsrekorder, og hvorfor skal jeg forære den omsætning til museer i stedet for at stikke pengene i lommen selv?

Jeg kan få familien Danmark til at interessere sig for kulturoplevelser. Så hvorfor ikke sætte det ind i en større business sammenhæng, lyder det fra Lyngvild.

Han har mange flere planer og tårnhøje ambitioner, men det er for tidligt at lufte dem alle sammen allerede.

Men han røber dog, at hans helt store drøm er at gøre noget godt for unge mennesker, som er ligesom ham selv.

- Vi vil gøre en forskel. At give folk oplevelser er kun første skridt. Min drøm at lave et skoleforløb for unge, der bliver tabt på gulvet, fordi de ikke passer ind i kasserne. Ligesom jeg selv blev, siger han og tilføjer:

- Det er jo dem, der skal redde klimaet og opfinde den nye brintbil osv.

I Mads Hedegaard har han fundet det helt rette match til at føre den plan ud i livet.

- Han er IT-mand med eventyr i blodet. Han er ikke bange for, når der kommer en Jim Lyngvild med en vild idé. Så siger han: ”Det lyder sjovt, lad os prøve det”. Han er den mest vidunderligste legekammerat med en lidt større pengekasse end mig selv.

Campingpladsen i Bramslev Bakker kører allerede som en drøm, så nu er der tid til at finde ud af, hvilke ben makkerparret skal stå på i forhold til det nye projekt i Charlottenlund.

Sponsoreret indhold