Kendte23. august 2022

Jim Lyngvild sletter omdiskuteret Facebook-opslag: – Man kan ikke undskylde på andres vegne

Jim Lyngvilds nu slettede Facebook-opslag om Simon Spies var et forsøg på at gøre op med krænkelseskulturen
Jim Lyngvild mener ikke, at der er nogen, der kan sige undskyld for Simon Spies omkring 40 år efter.
Jim Lyngvild mener ikke, at der er nogen, der kan sige undskyld for Simon Spies omkring 40 år efter.
 Foto: Gregers Overvad

– Man ikke kan sige undskyld på andre menneskers vegne.

Sådan siger Jim Lyngvild til SE og Hør, efter han tirsdag formiddag delte et Facebook-opslag, som han senere tirsdag slettede igen.

Opslaget var slet ikke et forsøg på at hylde Simon Spies, men et forsøg på at gøre op med den krænkelsesparathed, han mener, der er i det danske samfund.

Det kom dog til at handle om noget helt andet.

– Det var lige pludselig ikke det, det handlede om. Det kom til at handle om, hvorvidt nogle piger havde eller havde taget penge for sex, om det var ulækkert eller ikke ulækkert af Simon Spies, og det var ikke det, der var meningen med mit opslag, fortæller han.

– Folk begyndte at skyde i øst og vest, og debatten kom til at handle om noget helt andet, og så valgte jeg at fjerne det. Så har det mistet den intention, jeg gerne ville have.

Han mener ikke, at der er nogen, der kan give den undskyldning, som nogle mennesker kræver.

– For mig handler det om, at nogle mennesker mener, at man, 38 år efter en mand er død, kan gå ud og sige, at man gerne vil have en undskyldning fra nogen, der ikke er ham. De vil ud og have en undskyldning fra et eller andet firma, der bærer hans navn, siger Jim Lyngvild, der ikke mener, at man kan det.

– Vi har alle sammen vidst det her i 40 år. Vi vidste det alle sammen. Der er ikke nogen, der skal sige undskyld. Der er ikke nogen til at sige undskyld.

Han understreger dog, at han synes, det “top klamt”, hvad Simon Spies har gjort.

– Jeg synes også, det er ulækkert at have sex med en 15-årig, hvis man selv er 400 år gammel. Jeg synes, det er top klamt.

Jim Lyngvild fremhæver også, at man altid har vidst, hvad der er kommet frem om Simon Spies.

– Der er en kæmpe dobbeltmoral i det her. Der er meningsdannere, der ude at sige, at han var det største svin i verden, men det var han jo også for en uge siden, men der var de ligeglade med det. Selv om de godt vidste det. Vi vidste det jo alle sammen.

– Det er det, jeg opponerer i mod. Måske skulle vi bare passe vores egen lille butik og lade vær med at være krænkede på andre menneskers vegne.

Jim Lyngvilds Facebook-opslag

Ifølge Ekstra Bladet stod der blandt andet i Jim Lyngvilds Facebook-opslag:

"Nu ser jeg, at flere ansatte og tidligere ansatte i SPIES vil have en officiel undskyldning - FRA LEDELSEN. Ikke fordi ledelsen har gjort dem noget, men fordi der engang var en MEGET skøn mand, der hed Simon Spies."

"Ja, han var for meget, for vild, for liderlig for alt muligt - men han var det i en tid, hvor Danmark havde brug for fremdrift og nye tanker for at komme ud af 'middelalderen' - og han sprængte rammerne for det mulige."

Sponsoreret indhold