Kendte8. november 2021

Jim Lyngvild med kæmpe afsløring: Skal bygge museum for nordisk mytologi

Efter planen kan du i 2024 bevæge dig rundt i et museum, som blandt andre Jim Lyngvild står bag
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jim Lyngvild har kastet sig ud i et vildt projekt.

Der skal nemlig bygges verdens første museum for nordisk mytologi, og det bliver ham, der skal stå for den visuelle del.

Og det kommer bestemt til at koste knaster - hele 50,1 millioner kroner af slagsen. Det afslører han på Facebook.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_mho6105.jpg
 Foto: Martin Høien

(Foto: Martin Høien)

- Det åbner i 2024 og bliver VILDT, blodigt, farligt, liderligt og lystigt!, lyder det begejstret fra den 42-årige iværksætter og designer.

Det hele sker i samarbejde med Museum Sydøstdanmark, og det skal bygges ude ved Vikingeborgen Borgring i Køge.

Jim Lyngvild er selv asertroende og har i forvejen et samarbejde med Museum Sydøstdanmark, og han er sat på projektet for at hjælpe med at komme i mål med omkring 60.000 besøgende om året.

Køge på verdenskortet

Museet, som både kommer til at være et oplevelses- og forskningscenter, kommet til at hedde Borgring Oplevelsescenter, og efter planen skal det stå klar i 2024.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

De mange millioner til projektet kommer især fra A. P. Møller Fonden og Knud Højgaards Fond, men Køge Kommune har også smidt 15 millioner i puljen, skriver Museum Sydøstdanmark i en pressemeddelelse.

- Vikingeborgen ved Lellinge fortæller en fantastisk historie om Køge-egnen og om vikingetiden, som fortjener at blive bredt ud, såvel til borgerne i Køge Kommune, men også til de mange mennesker verden over, der interesserer sig for vikingetiden, siger Køges borgmester, Marie Stærke, og fortsætter:

- Med initiativet her, bliver vi det eneste museum, der formidler den nordiske mytologi, og det i sig selv er der masser af perspektiv i. Oplevelsescentret sætter Køge Kommune på verdenskortet, når det gælder formidling af vikingetiden, og den forskning, som kommer til at foregå derude.

Opdateres ...

Sponsoreret indhold