Kendte15. august 2023

Jesper Steinmetz færdig som USA-korrespondent: Nu rykker han til London

Efter 13 år er det tid til luftforandring for Tv2’s Jesper Steinmetz, der tager fra USA til London for at arbejde som Europa-korrespondent
Jesper Steinmetz er færdig i USA efter 13 år.
Jesper Steinmetz er færdig i USA efter 13 år.
 Foto: Gregers Overvad

En æra er slut, og er du en af dem, der har været vant til at se USA-korrespondenten Jesper Steinmetz rapportere til nyhedssultne danskere, der har tændt for TV2, så skal du vænne dig til noget andet.

For efter 13 år i Guds eget land, er det slut for Steinmetz, der nu rykker tættere på Danmark. Fra den 1. september, skal han nemlig være Europa-korrespondent for TV2 med base i London.

– Jeg er ved at revne af begejstring over at få lov til at rapportere fra et Europa, der ligesom USA kæmper med en voksende kløft mellem rig og fattig og er et kontinent ramt af en krig, som har tvunget os til at kæmpe for de frihedsidealer og værdier, der kendetegner os europæere, skriver han blandt andet i et opslag på Instagram, hvor han annoncerer jobskiftet.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-15/20200908-dm-bogreception-jesper-steinmetz-007.jpg
To bøger har Jesper Steinmetz udgivet om sit arbejde i USA. Ingen ved endnu, om der kommer til at være en ny til samlingen, når han flytter til London.
 Foto: Dan Mariegaard

Han remser også op, hvor meget, han har nået på de 13 år, han var i staterne. Han nåede at skrive to bøger om USA og være i alle 50 stater. Han beskriver i opslaget, at en kvinde engang spurgte hende, hvilken reportage han manglede at lave efter så mange år, men at han ikke kunne svare på det.

– Og når man har det sådan som journalist, er det mission complete og tid til at drage videre.

Lotte Mejlhede overtager posten som USA-korrespondent. Hun har de sidste to år været korrespondent for international sikkerhedspolitik med base i Danmark, men har tidligere brugt otte år som korrespondent i Bruxelles, skriver Ritzau.

Sponsoreret indhold