Kendte5. januar 2021

Jesper flytter hjemmefra: - Nu kan jeg vaske op i bar røv

Der er sket en del hos ”Drengen i den gamle krop”, siden seerne første gang fik et indblik i hans liv med den særlige sygdom Progeria
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/foto_-_thomas_kollerup_tv_2_1.jpg
 Foto: Thomas Kollerup, TV2

Én åbenlys ting gør 23-årige Jesper Sørensens tilværelse markant anderledes end andre unge fyres: Gensygdommen progeria, som gennem stort set hele hans liv har gjort ham til et kendt ansigt, som de fleste danskere er på fornavn med.

Men der er også et andet område, hvor han skiller sig ud. Jesper har nemlig så mange fritidsinteresser og fart over feltet, at man nemt kan blive forpustet.

Han spiller teater med vennerne i performance-gruppen, går til teori- og køretimer, ser fodboldkampe med kammeraten Dan, lader sig tatovere med veninderne, arbejder som frivillig og springer i faldskærm. Alt sammen udover sit slid med at få et helt nyt spisested, Flyverskjul, op at køre.

https://imgix.seoghoer.dk/foto_-_thomas_kollerup_tv_2.jpg
 Foto: Thomas Kollerup, TV2

Jesper klarede både teori- og køreprøve med bravur, så nu kan han fræse af sted i sin specialbyggede Peugeot 208 (Foto: Thomas Kollerup, TV2)

Frihed og afslapning

Den tætpakkede hverdag er ikke noget nyt, men alligevel er der noget, der nu er anderledes for Jesper.

- Jeg tror bare, at jeg har fundet mig selv, lyder det fra den livsglade nordjyde i TV 2’s nye program ”Jespers nye liv”, hvor seerne desuden bliver lukket ind i hans nye tilværelse som udeboende, ung mand.

- Det er min helt egen “crib”, siger Jesper, der viser soveværelset frem i bedste MTV-stil.

- Man bestemmer selv over sine sengetider og måltider. Det elsker jeg.

https://imgix.seoghoer.dk/pjesper.jpg
 Foto: Nicolai Brix

Jesper har for nylig føjet endnu en passion til rækken. Nemlig skuespil. Han optræder med gruppen Dystopia i Vejle, og iført uhyggelig udklædning kan man tillade sig lidt mere (Foto: Nicolai Brix)

I stueetagen på 77 kvadratmeter er der skruet godt op for varmen, for ellers kommer han let til at ”hundefryse”. Men varmen – og friheden ikke mindst – har også andre fordele.

- Det her er det sted, jeg slapper af. Eller går rundt uden en trevl på kroppen, når ingen ser det. Jeg kunne faktisk godt have fundet på at tage denne her opvask i bar røv, hvis det var. Men det undlader jeg lige i dag, lyder det kækt.

Dystre udsigter

Det er efterhånden 12 år siden, TV 2 for første gang besøgte Jesper og hans familie.

Dengang var han 11 år, og udsigterne til teenagelivet med progeria så både besværlige og dystre ud. Det hører til sjældenhederne, at folk med genfejlen bliver mere end 15 år gamle, hvilket gør danske Jesper Sørensen til lidt af en sensation. Han er en af verdens ældste nulevende mennesker med progeria.

https://imgix.seoghoer.dk/foto_-_soren_broust_hansen_tv_2.jpg
 Foto: Søren Broust Hansen, TV2

Kærligheden til klubben AaB deler han med vennen Dan, som gerne tager med på stadion (Foto: Søren Broust Hansen, TV2)

Jesper har i en alder af 23 også gjort sig fri af den stærke, livsforlængende medicin, som han ellers har taget i en årrække.

- Jeg har det sådan, at det der med at stå på egne ben, det er også en slags medicin, som jeg i virkeligheden har så pissegodt af, siger han.

Man kan dø af så meget

Ligesom hos de fleste andre mennesker er Jespers dagligdag påvirket af corona.

Men selv om han med sin sygdom er en del af den omtalte risikogruppe, så er han opmærksom på ikke at lade virusset betyde alt for meget.

- Corona har jeg ikke det store at sige om. Man kan sgu også dø af kedsomhed og ensomhed, fortæller Jesper, som bestemt ikke virker til at være i risiko for nogen af delene.

- Bare fordi jeg er født i denne her krop, så skal den ikke bestemme, hvad jeg skal bruge mit liv på.

Sponsoreret indhold