Kendte2. september 2020

Jesper fik afvist livret på dankort: - Je suis stegt flæsk

Ejendomsmægleren Jesper Glerup fra Hvidovre har problemer med at kende forskel på sine dankort. Det ene fungerer udelukkende som et madkort – det andet som et almindeligt dankort. Derfor ville Jesper meget gerne have et billede af sin livret påtrykt på madkortet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stegt_flaesk_med_persillesovs.jpg
 (Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix)

Det var ikke muligt for Jesper Glerup at få livretten stegt flæsk afbilledet på sit dankort. Ifølge NETS kan motivet nemlig "virke anstødelig på andre kulturer internationalt".

- Jeg er den mest røvsyge person, der har været indblandet i det her. Jeg er ikke engang sur. Mit Facebook-opslag var jo ikke sådan oprindeligt "det er mig mod NETS, ej, hvor er det kikset, jeg ikke kan få det her på mit kort”, forklarer Jesper med en tydelig humoristisk tilgang til sagen til SE og HØR.

- Jeg er da ligeglad – jeg får bare grønkål på eller et eller andet. Det er ligemeget for mig, griner han.

I et opslag på Jespers private Facebook-profil lavede han således et opslag, hvor han skriver, igen med store mængder humor, hvordan han selv er blevet offer for krænkelseskulturen:

- Den ofte så udskældte krænkelseskultur fylder generelt ikke så meget i mit liv. Jeg bliver meget sjældent krænket og møder ikke så ofte krænkede folk. Men nu ramte det mig med så’n en kraft, at jeg stadig snurrer rundt, skriver Jesper blandt i opslaget og deler desuden et billede af en portion stegt flæsk med kartofler og persillesovs.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper_glerup.jpg
 (Foto: Estate)

Foto: Estate

Desuden deler han en screenshot af afslaget fra NETS:

"Kortet må ikke indeholde anstødelige eller provokerende billeder eller religiøse, racistiske eller politiske budskaber/personer i form af billeder, symboler eller grafik (f.eks. militær, jagt, voldelige situationer, kampsport m.v.). Det valgte kortdesign kan virke anstødelig på andre kulturer internationalt. Risikoen er f.eks., at du får inddraget dit kort".

Ifølge Jesper Glerup bunder afvisningen i den grad i et misforstået hensyn:

- Jeg synes, man går så langt på den rigtige side for sådan noget symbol-halløj. Jeg har virkelig svært ved at se, at jeg for alvor skulle kunne krænke nogle, siger han undrende, da SE og HØR fanger ham på telefonen.

- Og så tænker jeg, at der må side nogle og sige ”hvad med det tema, der er i debatten - nu må vi hellere være stensikre," og så forbyder vi sådan et madbillede. Det synes jeg, er vildt.

Selv om Jesper Glerup er overrasket over afvisningen af billedet på dankortet, har han ikke tænkt sig at gøre noget synderligt ud af sagen:

- Jeg er så uendelig ligeglad, fniser han og afslører desuden, at han dog højst sandsynligt vil give det endnu et skud - denne gang med et billede af en wienerschnitzel, som ligeledes er af af livretterne.

Hvis det heller ikke går, er næste, og forhåbentlig sidste, forsøg et billede af grønkål.

- Je suis stegt flæsk, griner Jesper.

Sponsoreret indhold