Kendte9. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Jes Dorph-Petersen taler ud om tv-skandale med Jesper Skibby: - Godt det ikke blev større

Tv-værten fik sig lidt af et chok, da en yderst påvirket Jesper Skibby satte sig i studiet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Der var lidt for mange piller på spil, da Jesper Skibby skulle interviewes i morgenfladen. VIdeo: Oliver Preben Jørgensen/Heine Jørgensen
 Video: SE og HØR

LÆS OGSÅ: Jesper Skibby undskylder tv-skandale: – Jeg var helt blæst af

I 2006 var Jes Dorph-Petersen vært på programmet "Go' Morgen Danmark", hvor han jævnligt var med til at skabe det klassiske "feel good"-tv, som man stadig kender programmet for i dag.

En morgen endte et interview med en knap så behagelig en følelse, som Jes Dorph og resten af produktionen formentlig havde håbet på.

Det skete, da cykelstjernen Jesper Skibby kom på besøg for at snakke om udgivelsen af sin splinternye selvbiografi "Forstå mig ret" – en bog hvori han blandt andet indrømmede brug af doping.

Skibby dukkede nemlig op kraftigt påvirket, hvilket interviewet også bar tydeligt præg af. Selv de mest simple spørgsmål kæmpede han med.

Det fortæller han om i SE og HØR-podcasten "Af Banen", hvor han indrømmer, at han var påvirket af piller.

Selv om det der udviklede sig til at blive lidt af en farce nu er 18 år siden, så husker Jes Dorph-Petersen fortsat det vanvittige tv-øjeblik.

– Han var meget forsinket, og det ender med, at jeg nærmest når i gang med oplægget, inden han kommer ind og sætter sig i studiet. Jeg når derfor slet ikke at opdage, at han måske ikke er på toppen. Lidt inde i interviewet kan jeg se og mærke, at han er højintens. Han er lidt febrilsk, urolig og har svært ved at fokusere. Han er generelt meget forvirret, forklarer han til SE og HØR.

I dag kan Jesper Skibby godt tale om situationen fra tv-studiet, men da det skete, ramte sagen ham hårdere.
I dag kan Jesper Skibby godt tale om situationen fra tv-studiet, men da det skete, ramte sagen ham hårdere.
 Foto: Jesper Sunesen

Undskyld!

Efter interviewet tænkte Jes Dorph-Petersen ikke så meget videre over det ellers vilde tv-øjeblik. Der var trods alt en udsendelse, der skulle gøres færdig.

– Så var det faktisk først efter udsendelsen, da jeg snakker med redaktionen, at jeg forstår omfanget. Flere begynder at spørge, hvad der lige gik galt. Det var godt, at det ikke blev større, for det væltede ind med reaktioner på nettet med folk, der troede, han var hønefuld. Det ved jeg, at han ikke var, men han var naturligvis ikke klar til at skulle på skærmen.

Jes Dorph-Petersen forsøgte at hjælpe Jesper Skibby.
Jes Dorph-Petersen forsøgte at hjælpe Jesper Skibby.
 Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Efterspillet blev heldigvis for alle parter ikke til mere end et par grin ude i stuerne.

Heller ikke internt blev der gjort meget mere ved det.

Det til trods for, at TV 2 ihærdigt forsøgte at følge op med et nyt interview.

– Jesper ringer faktisk til mig om eftermiddagen samme dag, fordi TV 2 havde ringet og gerne ville have ham i Go’ Aften Danmark for at forklare sig. Nu kan jeg godt sige, at jeg kraftigt frarådede ham at gøre det. Det var virkelig ”talk of the Town” hele den dag, og det var klart smartest at tie det ihjel. Det gjorde han så, forklarer Jes Dorph-Petersen.

Både undervejs og efterfølgende når tv-værten at føle med den tidligere cykelrytter, der åbenlyst ikke havde det godt.

Det ville han gøre med alle kilder, der har det svært i sådan en situation, slår han fast, men med Skibby var det alligevel en smule anderledes.

De to kendte nemlig hinanden en smule på forhånd og har flere tætte fællesvenner.

– Jeg kan skidegodt lide Jesper, for han er en skøn fyr, men han kan også godt være en smule naiv. Det var han måske der. Jeg synes, det var vigtigt at passe på ham som kilde, for det skal ikke være ubehageligt. Jesper og jeg kender godt hinanden, og jeg var god ved ham, da han havde det svært, og han var omvendt også betænksom, da jeg havde det hårdt.

– Vi har snakket om det siden, hvor han har gjort meget ud af at undskylde, selv om han ikke har gjort mig ondt, men sådan er Jesper. Han er bare en god dreng.

Jesper Skibby benytter lejligheden i podcasten til også at undskylde til TV 2. Noget, han aldrig fik gjort dengang.

Du kan lytte til hele podcasten her:

Sponsoreret indhold