Jes Dorph-Petersen raser mod UEFA: En skamplet for sporten

Jes Dorph kalder valgmulighederne fra UEFA til spillerne lørdag aften for \

Jes Dorph kalder valgmulighederne fra UEFA til spillerne lørdag aften for "tarvelige"

Foto: Mikael Rieck

Mens hele Danmarks Christian Eriksen kommer sig i kyndigt selskab med hjertespecialister på Rigshospitalet, diskuteres det nu, om det overhovedet var en smart  - eller fair - beslutning at lade hans stærkt chokerede holdkammerater fortsætte kampen mod Finland efter afbrydelsen lørdag aften.

Den første skarpe kritik kom fra målmandslegenden Peter Schmeichel, der i går aftes først så sin søn løbe sin kollapsede medspiller til undsætning, for herefter at samle sig selv og de andre spillere op for at fortsætte kampen.

Det fortæller han i et interview med BBC Radio 5.

- Det er en latterlig beslutning UEFA har truffet, og de skulle have forsøgt at udarbejde et andet scenarie og have lidt medfølelse, siger han. 

Træneren fortryder

Og på et pressemøde afholdt søndag eftermiddag, giver både landsholdstræner Kasper Hjulmand og DBU’s fodbolddirektør Peter Møller udtryk for, at det var forkert at lade kampen fortsætte.

- Jeg synes ærlig talt ikke, vi skulle have været på banen igen, lyder det fra træneren dagen derpå.

Fra relativt uventet kant får både Hjulmand og Schmeichel nu klar opbakning.

Den afskedigede TV 2-vært Jes Dorph-Petersen studsede nemlig også over kravet fra UEFA om enten at gå på banen igen, eller vente til søndag klokken 12.

Blot to timer efter, de dannede ring om deres ven og kollega, som på græsset modtog livreddende behandling, skulle det danske landshold på banen igen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Stadig i chok

Beskeden fra UEFA kom, da meldingen fra Rigshospitalet lød, at Eriksens tilstand var stabil, og at han var vågen. Men Dorph-Petersen mener ikke, at man bør stille spillerne overfor den slags beslutninger, når de er i mærkbart og forventeligt chok.

- Den slags ville være rimelige, hvis kampafbrydelsen skete på grund af tilskuerballade eller fordi et lysanlæg gik i stykker. Men at tvinge både de danske og finske spillere til at genoptage en fodboldkamp så hurtigt, er både tarveligt og respektløst set i lyset af det, de blev udsat for i aftes, skriver den tidligere tv-vært på facebook.

Jes Dorph mener klart, at fodboldforbundet skulle have taget ansvar og fredet de danske spillere og deres finske modstandere fra det valg.

- De spillere, vi ser på billederne her, blev ganske enkelt ramt af både chok og en traumatisk oplevelse, som de på ingen måde nåede at bearbejde, inden de skulle spille videre. Mange af dem – hvis ikke alle – var i aftes og er sikkert stadig i dag i en regulær choktilstand.

Han fortsætter længere nede i opslaget:

- Derfor er UEFAS snæversynede ultimatum efter min mening en skamplet for sporten. Det er i bedste fald meget, meget dumt.

Ikke før, der er besked fra Riget

På DBU-pressemødet søndag fortalte landsholdstræner Kasper Hjulmand, at stjernespilleren var ved godt mod, men fortsat indlagt. Selv kan han godt være ærgerlig over, at der blev taget en beslutning om at fortsætte kampen i Parken efter Eriksens kollaps. (Foto: Ritzau Scanpix)

På DBU-pressemødet søndag fortalte landsholdstræner Kasper Hjulmand, at stjernespilleren var ved godt mod, men fortsat indlagt. Selv kan han godt være ærgerlig over, at der blev taget en beslutning om at fortsætte kampen i Parken efter Eriksens kollaps. (Foto: Ritzau Scanpix)

Det var træner Kasper Hjulmands opgave lørdag aften i omklædningen at give den danske landsholdstrup de to valgmuligheder. Og beslutningen var svær, fortæller han på pressemødet søndag:

- I omklædningsrummet beslutter vi os for, at vi selvfølgelig ikke rykker os en tøddel, før vi ved, hvordan Christian har det.

Set i bakspejlet, er han ærgerlig over, at der blev taget en beslutning om at fortsætte kampen.

- Jeg har lidt dårlig samvittighed over, at vi skulle ud og spille igen, tilføjer landsholdstræneren. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close