Kendte5. februar 2021

Jes Dorph-Petersen efter sexismesag: Vil gerne give en undskyldning

En intern undersøgelse om sexchikane og sexisme på TV 2 har medført en fyring af den garvede tv-vært Jes Dorph-Petersen. Nu siger han undskyld
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200710_mr_jes_002.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Sagen om Jes Dorph-Petersen, der i henholdsvis 2001 og 2003 skulle have opført sig grænseoverskridende over for to kvinder, der dengang var journalistpraktikanter, har haft voldsomme konsekvenser for den 61-årige nu tidligere TV 2-vært.

I podcasten ”Tal til mig”, hvor Iben Maria Zeuthen er vært, åbner Jes Dorph-Petersen op om, hvordan hele MeToo-sagen har været ”livsforandrende”.

Allerede i begyndelse af januar, da Jes Dorph-Petersen på Facebook afslørede, at han var blevet fyret fra TV 2, stod det klart, at den tidligere tv-vært mente, at han var ”dømt på forhånd”.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

Men det afholder ham alligevel ikke fra at komme med en undskyldning til de to kvinder, der påstår at være blevet udsat for den grænseoverskridende adfærd.

- Lige præcis de ting, som nu har sat mig op på denne her krænkelsespiedestal, eller hvad man skal kalde den, er jo selvfølgelig ikke noget af det, jeg er gladest for, er sket, lyder det blandt andet fra manden, der blandt mange også går under kælenavnet Mr. News.

- Jeg vil gerne tage ansvaret for dem, og jeg vil gerne sige, at det ville jeg jo ikke gøre i dag, hvis jeg vidste, at jeg havde udsat mig selv og nogle andre for det, det her endte med. Nemlig, at folk er blevet kede af det, og det har haft de her meget alvorlige konsekvenser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jes_2_1.jpg
 (Foto: TV 2: Ulrik Jantzen)

Jes Dorph-Petersen måtte vinke farvel til værtsrollen på "Go' Aften Live". Foto: TV 2: Ulrik Jantzen

Jes Dorph-Petersen forklarer, at særligt i det ene tilfælde er han overbevist om, at sagen kunne være blevet talt igennem – og han således her kunne give en undskyldning. Anderledes står det dog til med den anden sag, som ifølge den garvede vært ”bygger på en løgn”, som han således ”ikke kan undskylde”, fordi det er noget, han ikke kan genkende.

Undskyld!

- Men ja, en undskyldning kan man jo godt give. Ikke kun, fordi man har gjort noget, der er skamfuldt, men fordi man har gjort noget, der har såret andre. Og så vil jeg gerne sige undskyld.

Det er naturligvis individuelt, hvad der for det enkelte menneske ligger i en undskyldning. Men Jes Dorph-Petersen uddyber, hvad det betyder for netop ham:

- En undskyldning er for mig en tilkendegivelse af, at jeg bevidst eller ubevidst har gjort et andet menneske skade, gjort et andet menneske ked af det. Og det vil jeg meget, meget gerne give en undskyldning for.

- Jeg mener ikke, en undskyldning altid rummer, at man synes, at man dermed erkender, at man bevidst har ville det andet menneske noget ondt, for det har jeg aldrig ville.

- Det er jo, om jeg så må sige, et godt, gammeldags ”undskyld, jeg har gjort dig ked af det – jeg ville enormt gerne have snakket om det, den mulighed har vi ikke fået, men hvis vi havde haft det, så havde du fået en undskyldning”, forklarer Jes Dorph-Petersen.

Den nu tidligere TV 2-vært fortæller desuden, at sagen fylder så meget for ham, at det har gjort ham ”på kanten til at være manisk”.

Han forklarer, at han på nuværende tidspunkt er stresset, har svært ved at fokusere og at sagen desuden er det første, han tænker på, når han om morgenen slår øjnene op.

Sponsoreret indhold