Kendte2. marts 2023

Jens skød paraffinolie i armene: – Mit værste mareridt blev til virkelighed

DR sætter lige nu fokus på konsekvenserne ved at skyde paraffinolie ind i armene for at få større arme i programmet "Dødelige drømmekroppe". Jens the Beast fra TV 2-programmet af samme navn kender konsekvenserne på egen krop, og nu advarer han andre om at gøre det samme
Da Jens var yngre, higede han efter hele tiden at blive større og stærkere. Det havde store konsekvenser for hans helbred, men efter flere operationer er han nu rask igen. nbsp;
Da Jens var yngre, higede han efter hele tiden at blive større og stærkere. Det havde store konsekvenser for hans helbred, men efter flere operationer er han nu rask igen.
 Foto: Privat

Drømmen var at blive så stor og stærk som muligt. Han skulle have de største arme og de bredeste skuldre, uanset hvad prisen var.

Sådan havde Jens Dalsgaard, der i daglig tale kendes som Jens The Beast, det, da han som ung begyndte at skyde paraffinolie ind i sine arme. Han havde set en dokumentar om bodybuilderen Greg Valentino, der var kendt for at skyde olie i armene, og Jens blev inspireret i en sådan grad, at hans liv ændrede sig for evigt.

Selv om dokumentaren fokuserede på, hvor skidt det var for kroppen, så Jens noget helt andet på skærmen. Han så på de store muskuløse arme og drømte om at få nogle magen til.

Jens da han stadig havde en masse paraffinolie i armene. 
Jens da han stadig havde en masse paraffinolie i armene.
 Foto: Privat

Skræmt, lille dreng

Historien om Jens og jagten på den perfekte krop startede allerede som ung teenager, og når Jens fortæller om sin barndom, er det ikke de gode minder, der bliver fremhævet.

– Jeg har levet et hårdt liv. Min mor fik sklerose, da jeg var ti, jeg havde et svært forhold til min far. Det fungerede ikke for mig i skolen, og jeg følte mig usikker i alt, fortæller han til SE og HØR og fortsætter:

– Jeg havde rigtig dårligt selvværd, og jeg var mest af alt en skræmt lille dreng.

Dog ændrede det sig, da han som 14-årig fandt glæden ved at styrketræne og gøre sin krop større og stærkere. Pludselig var der noget, han selv kunne styre og kontrollere modsat mange andre ting i hans liv. Men i løbet af årene tog det overhånd.

I dag kender mange danskere Jens, efter han fortalte sin historie på TV 2. 
I dag kender mange danskere Jens, efter han fortalte sin historie på TV 2.
 Foto: Marin Høien

– Da jeg kommer i 19-års-alderen, begynder jeg at eksperimentere med steroider. Jeg søgte mere, fordi jeg håbede, at det sorte hul i lille knækkede Jens ville lappes, hvis jeg blev endnu større.

Kriminel fortid

Jens begyndte at bruge steroider, og samtidig røg han ind i en kriminel løbebane. Efter han havde afsonet en dom for vold og våbenbesiddelse, blev han mere besat af at blive stor og stærk. Ikke lang tid efter skød han første gang paraffinolie ind i sine store, pumpede arme.

– Jeg var utrolig nervøs for det, men på samme tid havde jeg også en følelse af, at nu var der noget, der virkede. Der skete en masse i mine arme. Jeg tænkte ikke over, hvilke konsekvenser det havde for mig, fortæller han til SE og HØR og fortsætter:

– Skal jeg være helt ærlig, så levede jeg nok på det tidspunkt et liv, hvor jeg ikke forventede at blive over 30. Det var nærmest en form for passivt selvmord.

Jens og hans kæreste Frederikke har været sammen i 10 år. 
Jens og hans kæreste Frederikke har været sammen i 10 år.
 Foto: Klara Breinholt/TV 2

Skulderen eksploderede

Misbruget af paraffinolie stoppede dog efter tre måneders brug, da det hele kulminerede en søndag morgen. Jens vågnede op med en dunkende arm og med puds, der var ved at komme ud ad skulderen på ham.

Han kørte til skadestuen, hvor de gerne ville operere ham, da det var meget akut. Det ville Jens dog ikke, og efter lang tid fik han overtalt lægerne til at give ham medicin og sende ham hjem igen. Men senere samme dag kom Jens tilbage på skadestuen.

– Jeg kom vitterligt tilbage på mine grædende knæ og bad dem om at tage mig ind.

Efterfølgende blev Jens hasteopereret, hvor de fjernede det meste af hans triceps i højre side af armen, før han blev sendt hjem, hvor han skulle modtage hjemmehjælp, da han intet selv kunne.

Jens måtte igennem mange operationer for at få resterne af paraffinolie ud af armene.
Jens måtte igennem mange operationer for at få resterne af paraffinolie ud af armene.
 Foto: Privat

– På det her tidspunkt er mit værste mareridt blevet til virkelighed.

En uge efter første operation vågnede Jens med en opsvulmet arm. 60 milliliter puds havde samlet sig i lymfen i armhulen, og endnu en gang måtte den store bodybuilder under kniven for at få fjernet det olie, han selv havde sprøjtet ind.

– Jeg var helt knækket. Arrene var så dybe, og jeg havde åbne sår. Jeg lugtede råddent, og jeg følte mig som absolut intet værd. Man kunne lige så godt have kørt mig på forbrændingen med det samme på det tidspunkt.

En ny mand

Efter sin anden operation kom Jens endnu en gang i fængslet, hvor han afsonede en dom for besiddelse af narko og våben. Mens han sad i sin fængselscelle med sin rådne arm, begyndte hans liv at vende.

Han begyndte at få terapitimer, var i misbrugsbehandling og gennemførte et kursus i anger management. Og da han blev løsladt igen, var Jens en ny mand, der nu prioriterede familien og lagde det kriminelle liv bag sig. Det var slut med steroider og paraffinolie.

Jens bruger nu sin platform på at inspirere andre mennesker og hjælpe dem til at få et bedre liv. 
Jens bruger nu sin platform på at inspirere andre mennesker og hjælpe dem til at få et bedre liv.
 Foto: Privat

Spørger man Jens, om han fortryder, alt det han har gjort i fortiden, svarer han efter lidt betænkningstid, at det gør han bestemt ikke.

– Mine erfaringer har været med til at gøre en forskel. Jeg fortryder handlingen, men ikke at det er sket. For forhåbentlig kan det være med til at vise andre, det ikke er vejen at gå.

Jens er sluppet uden mén, der er ingen kalk i kroppen, der ikke skal være der, og han har heller ikke hjerteproblemer.

Men det kunne være end meget værre. Måden han behandlede sin krop på, kunne have sendt ham i dialyse for resten af livet, hvilket sker for nogle af de mennesker, der eksperimenterer med paraffinolie. Mens Jens slap med livet i behold.

– Lad nu være med at gøre det. Det har så store konsekvenser, og det er ikke fucking for sjov, og du risikerer dit liv. Du går jo heller ikke ud på vejen, når bilerne kører eller leger russisk roulette med en ladt pistol, og det er altså det samme, du går, når du sprøjter det gift ind i dine arme.

Jens og kæreste blev den 28. februar forældre til deres første datter Hope. 
Jens og kæreste blev den 28. februar forældre til deres første datter Hope.
 Foto: Privat

Sponsoreret indhold