Jennifer Anistons sorg: Han forlod mig uden varsel

(Foto: MEGA)

- Du kan have en lortebarndom og lade det fuldstændig overvælde dig, mens du vokser op, eller du kan vælge at være en fighter og sige ”Det vil jeg ikke lade ske”.

Ordene stammer fra Jennifer Aniston – og det sidste er lige netop, hvad hun har gjort:

Selv om Jennifer Aniston oplevede ethvert barns mareridt ved at blive forladt af sin egen far, har hun ikke ladet sorgen tynge hende. Tværtimod. I stedet har hun tilgivet faderen – og brugt forældrenes skilsmisse og brud som noget positivt i sit eget liv.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jennifer fotograferet sammen med sin far John i 2006. Foto: MEGA

Jennifer Aniston var blot ni år gammel, da hendes far John forlod hende og resten af familien uden varsel.

Selv har Jennifer Aniston kaldt oplevelsen for den ”værste”, da hun var barn:

- Jeg var chokeret, har den i dag 50-årige skuespiller fortalt i et interview med Rolling Stone.

- Det var min mor, der fortalte mig det. Jeg var til en fødselsdagsfest, og da jeg kom tilbage, udbrød hun: ”Din far kommer ikke til at være her et stykke tid”. Hun fortalte ikke, at han var væk for altid.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

- Jeg ved ikke, om jeg har fortrængt det. Men jeg kan kun huske, at jeg sad der og græd ude af stand til at forstå, at han var væk.

- Jeg kan ikke huske, hvad jeg gjorde senere den anden eller den næste dag. Jeg kan ikke huske andet end at det var mærkeligt, at min far pludselig ikke var der. Og han var væk et stykke tid, har Jennifer Aniston tidligere fortalt i et stort interview med Rolling Stone.

Faktisk var faderen pist væk i et helt år. I den periode hørte Jennifer slet ikke fra ham. Han havde fundet en anden kvinde.

- Men så ringede han en dag og sagde, ”Lad os tage ind og se ”The Fantastickes”. Så fik vi lidt at spise og så showet. Og efter det begyndte jeg at se ham i weekenderne, og et nyt liv begyndte langsomt at udfolde sig, har Jennifer Aniston fortalt.

Frygten for at hendes far skulle forlade hende igen, blev dog siddende i hende. Og frygten fik hende til at blive en pleaser, der ville gøre alt for at sikre sig, at alt var godt mellem dem, så han ikke forlod hende igen.

Når skuespilleren ser tilbage, tænker hun, at hun valgte skuespildrømmen netop som følge af sin barndom:

Artiklen fortsætter under billedet...

Jennifer sammen med sin far i 1995. Foto: MEGA

- Retrospektivt var det måske det eneste, jeg kunne gøre. Måske havde jeg gang i en flugt på grund af min barndom, jeg ønskede at være klovnen, den der var glad.

Med tiden har Jennifer Aniston tilgivet sin far – og fået et nogenlunde godt forhold til sin far:

- Efter bedste evne forsøgte min far at forklare og undskylde, og det var nok. Vi er forsonet. Der er stadig dele, der er svære for mig, men jeg er voksen nu. Jeg kan ikke skyde skylden på mine forældre mere.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jennifer Anistons mor, Nancy Dow, døde i maj 2016 i en alder af 79 år. Her er hun fotograferet i 2008. Foto: MEGA

Selv om hendes barndom gav hende mange sår på sjælen, føler Jennifer Aniston stadig, at hun har lært meget fra sine forældres kuldsejlede ægteskab:
 

- Mænd skal ikke være dit eneste mål i livet. Det tog jeg med mig fra min barndom – jeg vil aldrig være så afhængig af en mand, som min mor var afhængig af min far.

- Et forhold skal ikke være det, der får mig til at overleve, det skal være flødeskummet på toppen.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close