Kendte20. november 2017

Forudså sit eget mord: - Jeg har beviset, et rødt og sølvfarvet usb-stik

Svenske Tova Moberg blev i maj i år fundet mishandlet og dræbt i en sø ved byen Hudiksvall i det centrale Sverige. Den 19-årige forudså i sin egen personlige dagbog, at hun en dag ville blive myrdet. - Næste gang slår han mig ihjel. Jeg har beviset, et rødt og sølvfarvet usb-stik med billeder af mærkerne. Det ligger under min seng, skrev Tova i dagbogen. I denne uge blev hendes ekskæreste tiltalt for det brutale drab
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tova_front.jpg

Svenske Tova Moberg skrev ikke bare dagbog for at sætte ord på det kaotiske liv, hun levede.

Den unge kvinde skrev også dagbog, så andre kunne få et indblik i den systematiske og uforståelige vold, som hun var udsat for.

Og så skrev hun ikke mindst dagbog for at andre kunne læse den, hvis hun blev myrdet. For Tova Moberg var bange for at dø. Meget bange. Og med god grund.

En lørdag i maj forsvandt den vellidte pige, og først flere dage senere dukkede hendes mishandlede lig op i en sø ved byen Hudiksvall i det centrale Sverige.

Hurtigt faldt mistanken på hendes 22-årige ekskæreste, der nu er blevet tiltalt for mordet på 19-årige Tova.

Samtidigt er der dukket gruopvækkende passager op fra den personlige dagbog, som Tova førte i månederne op til sin død.

Her beskriver den svenske pige om sit voldelige forhold – og hvordan hun ikke kunne se sig selv komme ud af det, af frygt for hvad kæresten så ville gøre ved hende.

Det skriver svenske Expressen.

https://imgix.seoghoer.dk/tova.jpg

Tova Moberg forudså sin egen død i sin dagbog. Foto: Privat

Allerede i november 2016 gav Tova udtryk for, at forholdet til den 22-årige fyr var problematisk. I sin personlige dagbog beskrev hun, hvordan forholdet forvirrede hende:

- Der er sket så meget dårligt, og jeg har været så forvirret. Jeg og XX (den 22-årige, red.) er stadig sammen, og lige nu er det ”godt”, skrev hun i sin dagbog, inden at hun tilføjede, at han var begyndt at være kontrollerende og blandt andet ikke tillod hende at ses med sine veninder eller føre samtaler med andre mænd:

- Han sagde, at jeg måtte skille mig af med dem eller dø. Han truede mig, slog mig. Han fortsatte hele natten, og til sidst måtte jeg skrive til dem og gøre det forbi, skrev Tova i dagbogen, som nu er en del af anklagerens bevisførelse.

I den dybt personlige dagbog skrev hun også:

- Han siger, at hvis jeg gør det forbi, så dræber han mig. Jeg tør ikke tage chancen.

- Hvis nogen læser denne dagbog, er jeg sikkert død, eller det er i hvert fald ovre på den ene eller anden måde, tilføjede hun.

Tova beskrev også detaljeret i dagbogen om den vold, hun var udsat for.

- Jeg kan ikke løse det her. Det bliver kun værre og værre. Næste gang dræber han mig. Jeg ser helvedes ødelagt ud, og min overlæbe er flækket, så der er blot overalt på puden.

- Jeg har beviset, et rødt og sølvfarvet usb-stik med billeder af mærkerne. Det ligger under min seng, skrev hun videre.

Tova og den 22-årige fyr begyndte at date i januar 2014.

Iløbet af et halvt år blev kæresten både fysisk og psykisk voldelig over for Tova, og det nåede endda dertil, hvor hendes forældre meldte kæresten til politiet. Men Tova ønskede ikke at køre en sag, og derfor skete der ikke mere.

Tova forsvandt lørdag 13. maj, da hun ikke dukkede op til en fest som aftalt. En større eftersøgning blev sat i gang.

På det tidspunkt var det omkring to måneder siden, at hun havde gjort det forbi med den 22-årige fyr, som hurtigt kom i politiets søgelys. Han blev anholdt sammen med to andre, der dog senere blev løsladt.

Den 22-årige har flere gange givet udtryk for, at han ønskede at tage livet af Tova. Så sent som 6. maj – altså en uge inden hun døde – skrev han på Snapchat, at det ville være bedre for ham, hvis ”en hvis person døde”.

https://imgix.seoghoer.dk/snapchat.jpg

En uge før Tova døde skrev ekskæresten, at det ville være lettere, hvis ”en hvis person døde”. Foto: Privat

Den 22-årige er nu sigtet for overlagt mord på Tova. Ifølge anklagen tog han den skæbnesvangre lørdag kvælertag på hende, før at han slog hende mindst 20 gange i hovedet og på kroppen med en hammer.

Til sidst placerede han liget af Tova i en trillebør, surrede det til med metaltråd, før at han dumpede liget af hende i en sø.

Han forsøgte efterfølgende at ødelægge beviserne i sagen ved at brænde hammeren.

Retssagen mod den 22-årigbegynder i slutningen af denne måned.

Han nægter sig skyldig i drabet på den 19-årige pige, ligesom han også nægter sig skyldig i skyldspørgsmålet om vold.

Sponsoreret indhold