Kendte4. februar 2024

Jamie Lee Curtis jubler: Ædru i 25 år

Den amerikanske skuespiller og filmproducer, Jamie Lee Curtis, 65, har i 10 år kæmpet med opioidafhængighed
Jamie Lee Curtis har denne weekend kunne fejre 25 år som stoffri
Jamie Lee Curtis har denne weekend kunne fejre 25 år som stoffri
 Foto: Ritzau Scanpix,REUTERS/Mario Anzuoni TPX IMAGES OF THE DAY

”Én dag ad gangen. 9125 af dem.”

Sådan skriver Hollywood-stjernen Jamie Lee Curtis på rørende vis under et opslag på sine sociale medier lørdag.

Netop på denne dag kan hun nemlig stolt fejre, at hun har været ædru gennem hele 25 år.

– 25 år som clean og ædru, skriver hun under billedet, hvor hun fremviser den nål, som man får udleveret, når man er under behandling for misbrug.

Den fine cirkel, som den prisvindende skuespillerinde holder op foran sit ene øje indikeret netop, at hun har holdt sig fra alkohol og stoffer i et kvart århundrede.

Lee Curtis har været åben om sit misbrug med opioider, som altså er stærk smertestillende medicin, før.

Tilbage i 2018 fortalte hun til People, at hun blev afhængig af medicinen, da hun i 1989 gennemgik en øjenoperation, og at hun slet ikke kunne klare sig uden dem over et helt årti efterfølgende.

US actress Jamie Lee Curtis poses after being honored with a star on the "Walk of Fame" during a ceremony 03 September in Hollywood, CA. Curtis joins her famous mother, actress Janet Leigh, and her father, actor Tony Curtis, who also have stars on the legendary sidewalks of Hollywood Boulevard.  AFP PHOTO Vince BUCCI VINCE BUCCI / AFP
Den amerikanske skuespiller fik allerede sin stjerne på Hollywoods "Walk of Fame" i 1990. Dengang var hun stadig afhængig af opioider.
 Foto: Scanpix Denmark, AFP PHOTO Vince BUCCI VINCE BUCCI / AFP

– Jeg var opioidafhængig, og jeg nød den der rus man får af dem. Hvis fentanyl dengang havde været lige så tilgængeligt, som det er på gaden i dag, så var jeg død, fortalte hun i et tv-interview.

Hun beskrev sig i samme omgang som ”heldig”, fordi det aldrig lykkedes hende at tage livsændrende beslutninger under påvirkning af den bedøvende medicin.

– Der sidder kvinder i fængslerne, hvis liv er blevet knust af alkohol og stoffer – ikke fordi de er voldelige uhyrer, eller fordi de er frygtelige mennesker – men fordi de har været misbrugere. Og jeg er enormt heldig, at det ikke endte med at blive min vej, sagde hun.

Jamie Lee Curtis, som forrige år havde massiv succes sammen med resten af holdet på Oscar-prisslugeren ”Everything Everywhere All at Once”, har før fortalt, at hun allerhelst vil huskes for sin store styrke, når det kommer til at holde sig fra stoffer og alkohol.

Sponsoreret indhold