Kendte9. september 2023

Jakob Kjeldbjerg afslører: Sådan blev jeg Robinson-vært

Den populære tv-vært kan næste år fejre 20 års jubilæum som vært på programmet
Jakob Kjeldberg blev Robinson-vært i 2004 efter seks år som blandt andet vært, reporter og redaktør på TV 3 Sport. 
Jakob Kjeldberg blev Robinson-vært i 2004 efter seks år som blandt andet vært, reporter og redaktør på TV 3 Sport.
 Foto: Martin Høien

LÆS OGSÅ: "Robinson Ekspeditonen" slår alle rekorder: – En episk sæson i vente

Mandag fik den nye sæson af "Robinson Ekspeditionen" premiere på TV3. Igen i år er det naturligvis med Jakob Kjeldbjerg som vært.

Det har han været siden 2004, hvor han tog over efter Thomas Mygind.

Den mulighed var simpelthen for stor til ikke at jagte for Kjeldbjerg, der husker tilbage på udvælgelsesprocessen som noget nervepirrende.

– Da jeg får muligheden for at komme til casting som Robinson-vært, der på det tidspunkt var det definitivt største tv-program på TV3, og i øvrigt fortsat er det, så var det en chance, jeg bare måtte tage, fortæller han i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– Så snart jeg kom til casting, så handlede det bare om at vinde.

Robinson-tjansen kom i kølvandet på en karriere som professionel fodboldspiller og ikke mindst seks år som både vært, reporter og redaktør på Viaplays fodbolddækning.

– Efter seks år var jeg i al ydmyghed blevet en ret skarp tv-vært, så jeg havde selvtillid indenfor faget til at gå ind og angribe og tage ejerskab på det kæmpe format, som Robinson var dengang også.

https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/robinson/robinson-jakob-kjeldberg1-jpg.jpg
Jakob Kjeldberg styrer med sædvanlig hård hånd den danske udgave af Robinson Ekspeditionen.
 Foto: All Over

Et stort pres

Også dengang var Robinson er kæmpe hit i Danmark, men efter nogle gigantiske succeser i de første sæsoner, så var interessen ved at falme en lille smule.

Derfor ledte TV3 efter fornyelse, og det skete så i skikkelse af en ny vært.

For Jakob Kjeldbjerg føltes det som en forfriskende udfordring, men også en tung arv at skulle løfte.

– Der var et stort pres. Seertallene var dalende, så jeg skulle ind og være med til at løfte det igen, og det blev en lang sej kamp.

– Jeg skulle overtage for Thomas Mygind, der havde gjort det fænomenalt godt. Han var Robinson ekspeditionen for mange seere.

Det store pres var dog ikke noget nyt for Robinson-værten, der efter en fodboldkarriere, som både bragte ham en tur til England og kastede nogle håndfulde landskampe af sig, var vant til at være under pres.

– Det skulle jeg kunne leve med, og det kunne jeg så også. Jeg har ofte taget perspektivet fra fodboldbanen med. Det er sjældent et større pres, end hvad jeg var vant til på banen mod for eksempel Maradona, Mark Hughes eller Cantona.

Du kan høre hele podcasten med Jakob Kjeldbjerg her:

Sponsoreret indhold