Kendte14. august 2023

Jakob Ellemann-Jensen om sin stress: En idiotisk beslutning

Forsvarsministeren Jakob Ellemann-Jensen er ikke ligefrem begejstret for sin egen måde at håndtere sin stress på i starten af forløbet
Danmarks forsvarsminister er tilbage på talerbænkede efter en langtidssygemelding. Nu sætter han ord på sin stress. 
Danmarks forsvarsminister er tilbage på talerbænkede efter en langtidssygemelding. Nu sætter han ord på sin stress.
 Foto: Dan Mariegaard

Efter flere måneders fravær er vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen tilbage efter en voldsom omgang med stress.

I dagens afsnit af ”Genstart” fra DR har Anna Ingrisch inviteret den raskmeldte partiformand ind i studiet, og her sætter han ord på de ting, der skete op til han måtte forlade politik for en stund.

Jakob Ellemann-Jensen havde ikke været forsvarsminister i mere end halvanden måned, før de første alvorlige tegn på stress begynde at komme. Til et møde med koordinationsudvalget i Statsministeriet blev det så tydeligt, at selv Mette Frederiksen begyndte at blive bekymret under mødet.

Er du okay, Jakob?

– Jeg opdager, jeg indimellem sidder og vrøvler. Statsministeren kigger over på mig flere gange og spørger ”Jakob, er du okay?”, fortæller han.

Da mødet var slut, var det kun ham og Mette Frederiksen, der var tilbage, og endnu en gang spurgte hun, om alt er okay.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-14/20220923-wen-mary-118.jpg
Inden valget i november 2022 sagde Jakob Ellemann-Jensen, at han ikke ville gå i regering med Mette Frederiksen. Efterfølgende havde piben fået en noget anden lyd, og det gav Ellemann en masse kritik.
 Foto: Kaspar Wenstrup

– Og der må jeg bare sige nej. Nej det er jeg ikke, fortæller han og fortsætter:

– Så jeg går udenfor og er ved at falde ude på gangen. Nogen griber mig og sætter mig ned i en stol og får fat i en ambulance.

Idiotisk beslutning

Derefter blev han fragtet til Rigshospitalet med blå blink og udrykning, fordi man frygtede, der var tale om blodprop i hjernen. Men det er ikke så slemt, og derefter falder Jakob Ellemann-Jensen tilbage i et mønster, han ikke selv er stolt af.

– Så træffer jeg den der idiotiske beslutning. Nu sørger jeg for at tage en selfie og skriver på Facebook, hov jeg har søreme lige været på sygehuset, men alt er okay og jeg har det rigtig fint og jeg glæder mig til at komme tilbage på arbejde i morgen.

Han forklarer, at han selv om han var presset, forhastede han sig tilbage på arbejde, da meningsmålingerne for midterregeringen på det tidspunkt er ekstremt dårlige, og han følte en skam over, det der var sket, og derfor måtte han vende tilbage. Der gik dog ikke mere end to dage, før Ellemann-Jensen måtte sygemelde sig for alvor med stress.

Kunne ikke gå

Det tog mange måneder for partiformanden at komme på benene igen, og Anna Ingrisch beder ham om at forklare, hvordan han har det, da det er allerværst. Først smågriner han, inden han bliver alvorlig.

– Da jeg har det allerværst, der sidder jeg simpelthen på gulvet og stirrer ind i væggen. Jeg kan ikke rigtig noget, jeg ville gerne ud at gå i skoven med min hund og komme ud at få rørt mig lidt, fortæller han og forsætter.

– Det kunne jeg ikke. Jeg kunne simpelthen ikke tvinge min krop fremad. Jeg kunne ikke gå.

Han fortæller, hvordan han blev bekymret, og retter det senere til, at han var ”skidebange”. Han frygtede, at han aldrig ville kunne blive en normalt fungerende far og ægtemand, og der var tidspunkter, hvor han var i tvivl om, om han nogensinde kunne komme til at passe et normalt arbejde igen.

Jakob Ellemann-Jensen kom tilbage i starten af august, det har ikke været rosenrødt. Blot to dage efter, han stillede sig op i ”Genstart” fyrede Jakob Ellemann-Jensen også sin departementschef, efter han ikke længere har tillid til ham efter en sag om våbenindkøb.

Sponsoreret indhold