Kendte 22. juni

Jakob Ellemann-Jensen fortæller for første gang om afskeden med sin far

Venstre-politikeren skulle hurtigt hjem fra Folkemødet på Bornholm, da hans far, Uffe Ellemann-Jensens, tilstand var blevet værre. Selvom det var hektisk, så fik hele familien en smuk afsked med politikeren, der blev 80 år gammel
Jakob Ellemann-Jensen er overvældet over alle de historier og kondolencer, der er kommet efter hans fars død 

Jakob Ellemann-Jensen er overvældet over alle de historier og kondolencer, der er kommet efter hans fars død 

Foto: Hanne Juul

Familien var samlet, og tog afsked med Venstre-politikeren og den tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann-Jensen, med både sang, samtaler og vin, før han døde natten til søndag.

Det fortæller hans søn, Venstre-partilederen Jakob Ellemann-Jensen, i et interview i Aftenshowet onsdag aften.

Det er første gang siden dødsfaldet søndag, at Jakob Ellemann-Jensen løfter sløret for den sidste tid, de fik sammen. 

Politikeren nåede kun at opholde sig i Allinge i en enkelt time, før han og søsteren Karen Ellemann fik besked på at komme hjem til København - nærmere bestemt Rigshospitalet, hvor faderen havde ligget indlagt siden starten af ugen.

– Tirsdag var jeg på Rigshospitalet hele dagen, og han var fuldstændig skarp i pæren, fortæller 48-årige Jakob Ellemann-Jensen.

 

Han fortsætter, og fortæller om den hektiske situation, hvor han måtte skynde sig hjem fra Folkemødet:

– Der var mange fly, der fløj til Bornholm, så der var masser pladser tilbage til København igen. Da vi kommer ind til ham igen, er han stadig klar og ved bevidsthed. Vi havde tid til at få hele familien derind. Alle børn og børnebørn og svigerbørn – undtagen min bror i Frankrig – nåede at komme derind.

Artiklen fortsætter under billedet... 

- Der er mange mennesker, der ikke når at tage ordentligt afsked, men det var så smuk og værdig afsked, vi havde med ham, fortæller Jakob Ellemann-Jensen, der sammen med familien - herunder søsteren Karen Ellemann - var hos faderen Uffe Ellemann-Jensen, da han døde

Foto: Hanne Juul

Fik fyrværkeriet med

Uffe Ellemann-Jensen, der nåede at blive 80 år gammel, vidste godt, at han ikke havde lang tid igen, og det er en stor lettelse for sønnen, at de nåede at samles om ham, før han sagde endeligt farvel – endda med et brag på himlen over København.

– Vi har der hele dagen, og da klokken var lidt i tolv, så startede fyrværkeriet i Tivoli. Selvfølgelig var det det, han ventede på, for selvfølgelig skulle der en kanonsalut til. Og så døde han. Til lyden af fyrværkeriet i Tivoli, fortæller Jakob Ellemann-Jensen, der desuden afslører, at familien drak vin og sang højskolesange i timerne op til Uffes død.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Vi havde det hyggeligt og rart. Vi talte, om ikke med ham, så til ham. Han var ikke så bevidst om lørdagen, men man har en oplevelse af, at han godt kunne følge med i, at vi var der, siger Venstre-politikeren, før han kalder det hele for en ”fantastisk afsked.”

Uffe Ellemann-Jensen bliver bisat på tirsdag den 28. juni kl.12 i Holmens Kirke i København.

Sponsoreret indhold