Kendte3. oktober 2022

Jakob Ellemann-Jensen erkender arrogant facade: - Det er noget lort

Kan blive afgørende for, om vælgerne bakker Venstre og højrefløjen nok op til det kommende folketingsvalg
Grå, alvorlig, seriøs - og arrogant? Jakob Ellemann-Jensen erkender i dag, at meget taler imod ham, når det gælder den elskelighed, som en kommende statsminister også skal besidde for at vinde mange stemmer.
Grå, alvorlig, seriøs - og arrogant? Jakob Ellemann-Jensen erkender i dag, at meget taler imod ham, når det gælder den elskelighed, som en kommende statsminister også skal besidde for at vinde mange stemmer.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Sælger rækkehus for 68 millioner kroner

Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig og mindre afslappet ud, end han i virkeligheden er.

Det betyder, at han i nogle vælgeres øjne opfattes som både stiv i betrækket og selvhøjtidelig.

– Jeg har den udfordring med min fremtoning, at jeg har min dybe panderynke, og jeg ser ud som om, jeg har et kosteskaft stukket op bagi.

Det er en udfordring, siger Venstres formand og statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensen til Radio4.

I programmet "Det sidste måltid" erkender Venstres formand, at han er meget bevidst om, at vælgere og politiske kolleger kan opfatte ham som en arrogant politiker.

Samtidig ærgrer 49-årige Ellemann sig over, at hans fysiske optræden kan blive afgørende for, om han i sidste ende kan blive landets næste statsminister.

– Det er noget lort. Det er jo ikke så godt, fordi det er enormt svært at gøre noget ved.

– Man kan godt sætte en masse dygtige mennesker til at klæde mig anderledes, eller sætte mit hår anderledes eller få mig til at smile anderledes. Og til det kan jeg sige, at det kommer ikke til at ske, siger han til Radio4.

Jakob Ellemann er tidligere i karrieren blevet kritiseret for en manglende folkelighed, og at han som venstres formand har haft svært ved at tiltrække vælgere udenfor de store byer.

Føler sig særligt kvalificeret

Når det kommer til vurderingen af egne politiske evner, er Venstreformanden dog selv overbevist om, at han er særligt kvalificeret til opgaven som statsminister.

– Den, der har evnen, har også pligten. Det må man jo helst ikke sige i Danmark, for dermed indikerer du, at du har nogle evner, som andre ikke nødvendigvis har, men det tror jeg også, at jeg har.

– Det ville være hamrende utroværdigt at række ud efter statsministerposten, hvis ikke at jeg tænkte, at jeg ville være den absolut bedste til det. Og det er jeg overbevist om, konkluderer han selv i interviewet med Radio4.

Jakob Ellemann-Jensen er bevidst om at hans optræden i en valgkamp vil blive analyseret og observeret. Han forbereder dog vælgerne på, at stilen næppe vil blive lavet om, uanset hvad andre måtte tænke.

– Jeg synes, at det er vigtigere at være ægte, end det er at være folkelig. Hvis jeg prøver at bilde folk ind, at jeg er noget, som jeg ikke er, så bliver det falsk.

– Så hvis nogen siger om mig, at jeg ikke er folkelig nok, så siger jeg: Det er jeg sgu da ked af, så stem dog på en anden!

I den forbindelse er hans stil, humor og påklædning blevet genstand for kritik - også internt i partiet.

– Jeg har altid hvid skjorte på. That’s who I am. At min fremtoning og påklædning skal dømme mig, det synes jeg er forkert. Jeg bor ude i en skov.

– Jeg har gummistøvler på fem gange om ugen. Så det der billede af, at uha… det er sådan en fin lille mandsling, der render rundt i kjole og hvidt og går i laksko hver dag.

– Det er et billede, som jeg synes er forkert, siger ham til Radio4.

Sponsoreret indhold