Kendte23. oktober 2022

Jakob Ellemann-Jensen afslører skuespillerdrømme

Statsministerkandidaten fra Venstre Jakob Ellemann-Jensen har ikke altid drømt om at være politiker
Som ung ville Jakob Ellemann-Jensen hellere underholde folk på de skrå brædder, end han ville lave politik. 
Som ung ville Jakob Ellemann-Jensen hellere underholde folk på de skrå brædder, end han ville lave politik.
 Foto: Ritzau Scanpix

Man kunne tænke, det lå lige til højrebenet, at Jakob Ellemann-Jensen skulle være politiker i partiet Venstre. Det var både hans far og farfar nemlig. Og sådan er det da også endt for den 49-årige partiformand, men da Jakob var en ung mand i Hørsholm var drømmene nogle helt andre.

Hvis man har hørt Jakob Ellemann-Jensen snakke, så er du nok ikke i tvivl om, at han var været i Forsvaret. Det fortæller den baconelskende politiker nemlig gerne til folk. Men nu fortæller han i et interview i Politiken, at der var noget helt andet, han drømte om som ung.

Han ville gerne være skuespiller - ikke filmskuespiller, men en af dem, der stod på de skrå brædder aften efter aften på teatret.

Skolekomedier

Det hele startede med, at Ellemann-Jensen fik hovedrollen som Mr. Smith i teaterstykket “Den skaldede sangerinde”, og efter det var han med i andre opsætninger, når der var skolekomedie på Natalie Zahles Gymnasieskole.

– Når du står foran folk, har du øjenkontakt. Du kan fornemme, hvordan de bevæger sig i sædet. Om de griner, hvis du kommer med en joke. Du ved ligesom, hvor du har publikum. Om de begynder at kigge over mod udgangen. Det var sjovt, og jeg kunne godt lide det med at få folk til at grine. Jeg ved ikke, om det bare er en afvæbningsmekanisme, jeg har. Men jeg kan godt lide, at folk har det sjovt, fortæller han til Politiken.

Men skuespiller blev det ikke efter gymnasiet, og i stedet fik han en karriere indenfor Forsvaret, hvor han var nogle år. Men da det stoppede, overvejede han endnu en gang den gamle barndomsdrøm, og han var tæt på at søge ind på Skuespillerskolen i Aarhus.

Hvis valget ikke får som håbet for Ellemann-Jensen, kan han måske stadig overveje at søge ind på Skuespillerskolen?
Hvis valget ikke får som håbet for Ellemann-Jensen, kan han måske stadig overveje at søge ind på Skuespillerskolen?
 Foto: Ritzau Scanpix

Men det blev endnu engang ved drømmen, og det tidligere Ny Alliancemedlem begyndte i stedet at læse en cand.merc.jur.-uddannelse fra Handelshøjskolen og er nu flere år efter statsministerkandidaten, der kæmper om magten mod konservative Søren Pape Poulsen og socialdemokratiske Mette Frederiksen.

Sponsoreret indhold