Kendte 2. april 2019

Jacob Haugaards første bog sables ned - og får nul stjerner

Jacob Haugaard har udgivet en bog, der dog ikke har fået en anmelder til at falde i svime. Faktisk har anmelderen fra Jyllands-Posten kvitteret med hele 0 stjerner
Foto: Aller Media

Jacob Haugaard er kendt som både komiker, musiker, skuespiller og tidligere politiker.

Nu kan han også kalde sig forfatter – hans debutroman har dog ikke helt fået Jyllands-Postens anmelder til at klappe i sine hænder. Tværtimod.

- Jacob Haugaard har skrevet en bog. Det burde han ikke have gjort.

Sådan lyder det blandt andet fra avisens anmelder Christian Møgeltoft, som har haft fornøjelsen af at læse Jacob Haugaards debutroman ”Tim & Tom”.

”Fornøjelse” er måske det forkerte ord at bruge, for det lader ikke til, at Møgeltoft har nydt timerne med at læse Haugaards bog.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den handler om to langtidskriminelle, Tim og Tom, der får chancen for at undslippe fængslet ved at blive "infrastrukturkonsulenter" i en libanesisk flygtningelejr, hvor de skal rense lokummer med en gigantisk slamsuger. 

Anmelderen kalder bogen ”ubeskrivelig primitiv”, og selv om avisen normalt anmelder bøger på en skala fra 1-6, har han kvitteret med sølle 0 stjerner.

Møgeltoft har i sin karriere anmeldt hundredvis af bøger. Kun én gang tidligere har kvitteret med nul stjerner, og dengang blev bogen trukket tilbage fra forlaget.

I sin anmeldelse skriver han:

- Med ”Tim og Tom” sætter forlaget Hovedland en uofficiel rekord ved at smide danmarkshistoriens mest overflødige, fejlbefængte og dårligt redigerede udgivelse på markedet, skriver Møgeltoft, der til sidst i sin anmeldelse bemærker, at bog udkom 1. april, og at "bogen forhåbentlig bare er en malplaceret aprilsnar”.

Det er den dog ikke, fastslår Jacob Haugaard over for TV 2:

- Det er en drengerøvsroman, som han åbenbart ikke kan lide. Jeg synes, at det er en udmærket bog, jeg har skrevet. Den har en skæg handling og et sjovt plot, siger Haugaard til TV 2.

 

Sponsoreret indhold