Kendte6. juli 2020

Instruktør afslører kæmpe "High School Musical"-hemmelighed

Selvom det aldrig fremgik direkte af filmenes plot, så var instruktøren bag de populære "High School Musical"-film aldrig i tvivl om særligt én karakters seksualitet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hsm_0.jpg
 Foto: MEGA

Fans af de ultra populære ungdomsfilm "High School Musical" husker måske de to excentriske rivaler Sharpay Evans og hendes tvillingebror Ryan.

Nu afslører instruktøren bag filmene, Kenny Ortega, at det altid stod klart for holdet og forfatterne, at Ryan Evans var homoseksuel.

Faktisk var det en gennemgribende bagtanke, at Ryan-figuren skulle springe ud og erklære sin seksualitet, når holdet ville starte på college.

- Det handlede mindre om at springe ud, og mere om at lade hans sande farver skinne igennem, forklarer den 70-årige filmskaber og koreograf, der selv er homoseksuel.

Ikke helt klar

Som en del af den amerikanske fejring af Pride i denne måned har magasinet Variety talt med Ortega om den røde tråd gennem hans film, som har påvirket queer-kulturen i USA. Han lander på mediets "Power of Pride"-liste.

Selvom Disney, der stod for at producere det voldsomt populære "High School Musical"-franchise, får ros for at være mangfoldige og åbne, så var Ortega ifølge eget udsagn stadig nervøs for at lade Ryans seksualitet blive for udtalt.

- Jeg tog nogle beslutninger, som jeg føler, dem der så med, ville fange.

Muligvis var tiden ikke til det, da filmene fik premiere tilbage i 2006.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega472688_003.jpg
 Foto: MEGA

70-årige Kenny Ortega gør en dyd ud af at have en særlig queer-tråd gennem sine film
(Foto: Mega)

- Hvis jeg skal være ærlig over for dig, fortæller han til Variety, før han fortsætter:

- Så tror jeg ikke, det ville have været muligt på det tidspunkt. Også selvom Disney har nogle af de mest progressive folk, som jeg nogensinde har arbejdet med.

Fordi Disney i høj grad producerer film til børn og unge, var Ortega ikke klar til at lade det blive sagt direkte, at Ryan Evans var homoseksuel. Men han fandt en vej, og lod alligevel karakterens seksuelle orientering skinne igennem.

- De ville se det, de ville føle det, de ville vide det og være i stand til at identificere sig. Og det var det, der skete, siger han om de unge mennesker, som han håber, han har rørt med sin figur.

https://imgix.seoghoer.dk/megar103520_9.jpg
 Foto: MEGA

Lucas Grabeel, som i dag er 35 år, spillede den danse- og sangglade Ryan Evans som sammen med søsteren forsøgte at score hovedrollerne i skolens musical foran næserne på Troy og Gabriella (Foto: Mega)

Sponsoreret indhold