Kendte10. marts 2021

Inges datter blev dræbt: Morderen ringede til mig

Da Inge Messerschmidts datter, Line, blev myrdet med 28 knivstik af sin kæreste, fik Inge overrakt beskeden af gerningsmanden. – Jeg har gjort det mest utilgivelige, sagde han til hende i telefonen efter det utilgivelige drab
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/inge_messerschmidt_foto.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Når Inge Messerschmidt skal beskrive sin datter Line, flyder ordene i en lind strøm. Der er så meget godt at sige om hende.

– Line havde et stort beskytter-gen. Jeg tror også, at det var derfor, hun faldt for de forkerte mænd. Hun ville bare gerne hjælpe dem og støtte dem. Og så var Line først og fremmest en fantastisk mor, som forsøgte at beskytte sine børn så godt som overhovedet muligt imod alt det, der kunne ske med dem. Både i forhold til sin kæreste, Martin, og til medierne, som ikke altid har været lige gode ved vores efternavn, siger Inge Messerschmidt i et stort interview i Ude og Hjemme.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/inge_messerschmidt_foto.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Det var gerningsmanden selv, der ringede til Inge og fortalte, at han havde myrdet hendes datter. Foto: Søren Lamberth

Inge er mor til i alt seks voksne børn. Den ældste er politikeren Morten Messerschmidt, som har oplevet sin del af både med- og modvind i den danske presse. Ingen modvind har dog været stærkere end den, der ramte ham og familien den forfærdelige novemberdag i 2019.

”Jeg har stukket Line”

Klokken 4.20 om morgenen ringede Inges telefon. Displayet afslørede, at det var Martin. Han ringede ofte grædende til hende, når han og Line havde haft et af deres mange skænderier, og Inge tænkte, at den nok var gal igen. Hun orkede ikke at høre på det så tidligt på dagen, så hun svarede ikke.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/morten_messerschmidt_foto.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Inges søn, politikeren Morten Messerschmidt, fik selv overbragt den tragiske besked, da han var på vej på arbejde. Foto: Søren Lamberth

To minutter senere modtog hun endnu et opkald. Denne gang fra Lines telefon. Det var en helt anden sag. Inge ville altid gerne tale med sin datter, så hun tog telefonen. Martins stemme lød i røret. ”Jeg har gjort det mest utilgivelige. Jeg har stukket Line,” sagde han.

– Jeg tænkte ikke, at det kunne være fatalt, for så ville man for mig at se formulere det på en anden måde. Så jeg sagde, at han skulle ringe til politiet, og så ville jeg komme og hente børnene. ”Det skal du også gøre, og du skal komme nu,” sagde han så.

Mødt af blå blink

Sammen med sin mand, Michael, hastede Inge i bil fra sit hjem i Frederikssund til Ruds Vedby, hvor Line og Martin boede sammen med Lines fire børn, hvoraf Martin er far til de to yngste.

– Da vi kom derned, var der masser af blå blink. En helikopter fløj rundt, og der var ambulance, politi og afspærringer. Vi blev mødt af en betjent, og det første, jeg spurgte om, var: ”Hvor mange gange har han stukket hende?” Jeg havde slet ikke fantasi til at forestille mig, hvad han havde gjort ved hende. Jeg fik bare at vide, at det var slemt, fortæller Inge.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/morten_messerschmidt_foto_3.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

For første gang sætter Morten Messerschmidt og hans mor ord på den enorme tragedie. Foto: Søren Lamberth

Hun og Michael blev ført ind i hjemmet og op på første sal, hvor børnene befandt sig i hvert sit værelse. De to ældste, døtrene på 11 og otte år, var blevet vækket af en betjent, og de to små, en dreng på halvandet år og en pige på blot syv måneder, lå stadig og sov. Martin var væk.

– Vi fik samlet de to store børn i ét værelse. Vi snakkede om alt muligt, som vi plejer, og jeg forventede egentlig, at Line var ved at blive lappet sammen og var frisk igen dernede. Og så lige pludselig kom der en betjent og trak os til side på badeværelset og fortalte, at hun altså var død, fortæller Inge i det gribende interview.

Sagen kort

Den 15. november 2019 blev Morten Messerschmidts 31-årige lillesøster, Line Messerschmidt, knivdræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Gerningsmanden var hendes 39-årige kæreste, Martin Christensen Degn, som halvanden time senere ligeledes knivdræbte sin 35-årige ekskæreste, Jeanette Rømer Hansen, i hendes hjem i Kundby og derefter meldte sig selv til politiet.

Ved det efterfølgende grundlovsforhør forklarede han, at det var slået klik for ham, fordi Line Messerschmidt kort før sin død havde sagt til ham, at hun ville gå fra ham. Line Messerschmidt efterlod sig fire børn i alderen 0-11 år, hvoraf Martin Christensen Degn er far til de to yngste.

Den 2. december 2020 blev Martin Christensen Degn idømt 16 års fængsel for dobbeltdrabet. To uger efter domsafsigelsen ankede anklagemyndigheden dog kendelsen og krævede i stedet fængsel på livstid. Der er endnu ikke truffet en ny afgørelse i sagen.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden den 10. marts, kan du læse hele interviewet med Inge Messerschmidt. I bladet får du desuden et stort interview med Morten Messerschmidt, der deler sin oplevelse af tragedien.

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-03-08_kl._13.57.37.png

I det nye Ude og Hjemme er der et stort interview med Morten og Inge Messerschmidt.

Læs blandt andet:

Morten afslører: Værge for min søsters børn

Morten mindes: Sådan var vores sidste dag sammen

Morten bar søsterens kiste: Den tungeste sorg

Morten om sorgen: Sådan klarer jeg mig igennem

Morten afslører: Sådan fik jeg den tragiske besked

Sponsoreret indhold