Kendte19. november 2023

Inger Støjberg afslører vilde måltidsvaner: Spiser tre pålægschokolademadder hver morgen

Morgenmad er det første, Inger Støjberg, 50, tænker på, når hun slår øjnene op. Og den skal helst bestå af en helt særlig servering
Inger ved godt, hvad der skal på brødet om morgenen 
Inger ved godt, hvad der skal på brødet om morgenen
 Foto: Martin Høien

Hun er af gode grunde blevet kaldt Cola Zero-ministeren. Og så har hun allerede før underholdt med, hvad der skal findes af topping på hendes pizza (oksekød, løg og ananas).

Ja, faktisk er Danmarksdemokraternes Inger Støjberg måske den politiker her til lands, som flest gange har inviteret vælgerne helt ind i afkogene af sine sommetider spøjse kostvaner.

Og også når det kommer til morgenmad, er partistifteren meget specifik.

Det afslører hun i et nyt interview – også om mad og morgenrutiner – i Euroman.

Partilederen fortæller blandt andet, at hun som det første om morgenen tænker på en pålægschokolademad.

– Jeg laver den altid på samme måde: med den lyse og køleskabskolde pålægschokolade fra Galle & Jessen, et tyndt lag smør fra Aabybro Mejeri og allerhelst med min mors hjemmebagte og kridhvide boller, siger hun, og opstiller således en nærmest direkte modsat morgenrutine, end den vi fik indblik i hos tidligere FE-chef Lars Findsen sidste år.

Her var saft fra en presset citron, strækøvelser og en håndfuld afskallede mandler nemlig på menuen.

Minus én chokolademad

Det er ikke kun chokoladen og brødet, der skal være som det plejer – også antallet er vigtigt for Støjberg. Nå jo, og ”variationen,” hvis man kan kalde det det.

– I lang tid sørgede jeg for at spise varieret kost og nuppe fire madder; tre med lys og en med mørk pålægschokolade. Desværre blev jeg nødt til at skære ned, fordi jeg gerne ville tabe mig lidt, så nu nøjes jeg med de tre lyse.

I løbet af samme interview beretter Inger Støjberg, hvordan hun holdt rutinerne ved lige, da hun skulle afsone 60 dages fængselsdom i foråret 2022, hvilket hun gjorde i hjemmet med fodlænke på.

Her lød ambitionen tilsyneladende, at hun ikke måtte glide længere og længere ned mellem sofapuderne, mens hun var tvunget til at blive inden døre.

– Jeg stod altid op og gik i seng på samme tidspunkt. Joggingtøj og nattøj var bandlyst i dagtimerne, ligesom der var nul Netflix, siger hun.

Sponsoreret indhold