Kendte3. februar 2023

Ingen steder at se: Derfor har Camilla Frederikke boykottet modeugen

Den lukkede kreds af smarte mennesker til modeugen påvirker Camilla Frederikkes selvbillede. I år har hun valgt at boykotte fashionfesten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Camilla Frederikke: Jeg er et godt menneske, jeg har et godt hjerte
 Video: SE og HØR

Beautybossen Camilla Frederikke, der i øjeblikket er aktuel i det realitystjernespækkede konkurrenceprogram "Good Luck, guys", har svært ved at gå glip af modeugen - Copenhagen Fashion Week - der finder sted lige nu. Dog har hun selv besluttet at boykotte arrangementet.

Den makeuplæggende tiktoker, der kommer fra Frederikshavn, har været med til modeugen, siden hun flyttede til København – og hver eneste gang har hun bagefter siddet tilbage med følelsen af ikke at passe ind: At hun trods invitationer ikke var god nok til at være der.

– Jeg synes godt, det kan være en lidt "lukket forsamling", hvor det kan føles meget ensomt at være med – især fordi det kan være svært bare at få et "hej" eller et smil, fordi det hele handler om prestige, og at kampen om "hypen" gør, at der ikke er plads til forskelligheder, uddyber 30-årige Camilla Frederikke til SE og HØR.

Camilla Frederikke føler sig utilpas i det overfladiske mode-Danmark.
Camilla Frederikke føler sig utilpas i det overfladiske mode-Danmark.
 Foto: Gregers Overvad

– Og jeg tror som sådan ikke, at de, der er en del af den "indre cirkel", oplever det, men når man ikke er det, så er det meget tydeligt.

Udover stemningen blandt deltagerne er det også det, der foregår på catwalken, der får beautyinfluenten til at føle sig forkert.

– Jeg ville personligt elske at se flere petite kvinder på catwalken, som jeg eksempelvis kunne spejle mig i, forklarer den tidligere danser, der er 156 centimeter høj og før har haft udfordringer med sin størrelse.

Camilla Frederikke er godt klar over, at en del af løsningen skal findes i hende selv.

– Jeg ser indad og gør det allermest for min egen skyld og for at passe på mig selv. Jeg lovede mig selv i 2023 at blive bedre til at sige fra til ting eller mennesker, som ikke gør noget godt for mit mentale helbred.

– Selvkærlighed starter med selvrespekt og selvindsigt, og derfor vil jeg arbejde med mig selv først – og så kan jeg forhåbentlig finde "min plads" i fashion week på et tidspunkt.

Sponsoreret indhold