Kendte20. december 2023

Influencer Chiara Ferragni idømt GIGANTISK bøde: Fuppede med julekage

Den italienske influencer og modedarling Chiara Ferragni er blevet pålagt at betale en kæmpe bøde, fordi salget af en julekage ikke gik til velgørenhed, som det ellers var lovet
Chiara Ferragni har næsten 30 mio. følgere på Instagram.
Chiara Ferragni har næsten 30 mio. følgere på Instagram.
 Foto: Jens Kalaene/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Jackie Navarro får skærpet dom i Østre Landsret: Derfor ånder hun lettet op

Hvad der ellers skulle have været en god velgørenhedssag for den italienske influencer Chiara Ferragni, 36, er endt som noget af en shitstorm.

Ifølge Reuters er top-influenceren af de italienske myndigheder blevet pålagt at betale en bøde på svimlende 8 mio. kr., fordi hun og en italiensk kageproducent vildledte forbrugere med markedsføringen af en julekage.

Sidste år lancerede den yderst populære influencer sammen med kageproducenten Balocco en julekage, en såkaldt pandoro, som blev solgt for 68 kr., i modsætning til normalprisen på 29 kr., med lovning om, at salget ville støtte knoglekræftforskning på et hospital i Torino.

Den italienske konkurrencemyndighed AGCM har nu konkluderet, at markedsføringen omkring kagen var vildledende.

Forinden samarbejdet om julekagen havde Balocco godt nok doneret 372.000 kr. til det gode formål, men Chiara Ferragni fik mere end 8 mio. kr. for at indgå samarbejdet, og hun har ikke selv personligt doneret til hospitalet, selv om det altså fremgik af markedsføringen af kagen, at hun ville gøre det.

På sine sociale medier-kanaler beklager Ferragni, at markedsføringen af kagen kunne misforstås. Ydermere forklarer hun, at det var et vilkår for hende, at Balocco donerede til kræftforskning, for at hun ville indgå samarbejdet om julekagen, der var pakket i en lyserød indpakning.

Hun og Balocco, som blev idømt en bøde på 3 mio. kr., agter nu at anke bødedommen, da de kalder den for "uretfærdig".

Sponsoreret indhold