Kendte13. februar 2022

I lære hos Helle: “Borgens” nye statsminister

Hvordan er livet som rigets øverste chef? Johanne Louise Schmidt fik gode råd fra Thorning forud for skuespillerens rolle som statsoverhoved i hitserien
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Johanne Louise Schmidt er den nye statsminister Signe Kragh i “Borgen”, og da hun skulle forberede sig til rollen tog hun fat i Danmarks første kvindelige statsminister.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/borgen_2.jpg
 (Foto: Martin Høien)

- Det har været en sjov og en udfordrende oplevelse, siger Johanne Louise Schmidt, 38, om rollen som statsministeren Signe Kragh i “Borgen”, der kommer på skærmen 13. februar. (Foto: Martin Høien)

- Jeg har haft et privat møde med Helle Thorning-Schmidt. Det var virkelig brugbart.

Jeg kunne spørge hende om alt fra hvornår hun stod op om morgenen, da hun var statsminister, til hele det politiske system, fortæller den 38-årige skuespiller, da SE og HØR møder hende. Til mødet forklarede Thorning, hvordan alle følelser er i spil inde på Christiansborg.

- Det var rigtigt rart, at hun forklarede, at det ikke er ensidigt at være i politik. Der er folk, der råber og sætter andre på plads, og der er sindssygt meget humor også, siger Johanne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/_lhl7752.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Helle Thorning-Schmidt, 55, har øst ud af al sin erfaring som statsminister, da “Borgen”-skuespilleren skulle researche til sin rolle. (Foto: Lars H. Laursen)

Har været en kamp

Privat er Johanne Louise Schmidt en humørbombe med masser af bevægelse i kroppen.

Altså meget langt væk fra sin rolle som Signe Kragh, statsministeren i “Borgen”, som er meget kontrolleret, alvorlig og spydig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/borgen_2_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Johanne Louise Schmidts kropssprog er noget mere levende end den spydige statsminister Signe Kragh i “Borgen”. (Foto: Martin Høien)

- Jeg snakkede meget med instruktøren Per Fly om, at når jeg er mig selv, så er mit kropssprog levende og jeg flagrer måske med armene, men det ville være mærkeligt, hvis Signe Kragh skulle sidde og flagre med armene, fortæller skuespilleren.

I rollen som rigets førstedame har Johanne Louise Schmidt ændret markant på sit naturlige glade kropssprog.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/borgen_4_1.jpg
 (Foto: DR)

- Kostumet og frisuren har hjulpet mig ind i rollen som statsministeren Signe Kragh. Mine krøller er væk og mit hår sidder stramt i en knold, siger Johanne Louise Schmidt. (Foto: DR)

- I stedet for trækker jeg armene ind til kroppen. Og som statsminister holder man på mange hemmeligheder, og man skal ikke vise, hvad man tænker, og når man er presset, må man ikke vise det i kropssproget.

Så jeg har arbejdet med at sidde så stille som jeg overhovedet kunne. Det har været en kamp, griner Johanne.

Sponsoreret indhold