Kendte3. februar 2024

I kæmpe problemer: Model og skuespiller Poonam Pandey faker sin egen død i forbindelse med kræftkampagne

Der er bare nogle idéer, der lige skulle være blevet i værkstedet
Et forsøg på at sætte fokus på livmoderhalskræft har givet gevaldigt bagslag for den 32-årige model og influencer  
Et forsøg på at sætte fokus på livmoderhalskræft har givet gevaldigt bagslag for den 32-årige model og influencer
 Foto: Instagram, Poonam Pandey

Den indiske filmbranche blev sammen med hendes 1,3 millioner følgere ramt af både chok og mistro, da det op til weekenden blev bekræftet, at den kun 32-årige Poonam Pandey var død af kræft.

Bollywood-stjernens dødsfald blev sågar bekræftet af hendes team med manageren i spidsen, men det hele skulle vise sig at være det pure opspind og historien har taget flere bizarre drejninger siden.

Skuespilleren og modellen, som før har mødt en del kritik for blandt andet nøgenvideoer på de sociale medier, er nemlig ganske levende.

Det gik hun live på sin Instagram for at fortælle sine mange følgere fredag. Og selvom det almindeligvis er andre mennesker rundt omkring på internettet, der spreder fejlagtige nyheder om dødsfald, så er det altså ikke tilfældet denne gang.

Her afslørede Poonam Pandet nemlig også, at der var en helt særlig tanke bag hendes lille stunt.

– Jeg er i live. Jeg er ikke død af livmoderhalskræft. Men desværre kan man ikke sige det samme om hundreder og tusinder af kvinder, der netop mister livet til denne sygdom, siger hun i videoen, der nu ligger sammen med hendes opslag om dødsfaldet på de sociale medier.

Har det forfærdeligt

Hele balladen er altså skabt af den kontroversielle influencer og model selv – alt sammen for at sætte fokus på kræftsygdommen.

– Livmoderhalskræft blev ikke min død. Men det bliver sygdommen på tragisk vis for rigtig mange kvinder, hvilket kan undgås med yderligere viden på området samt HPV-vaccine og tidlige tests, fortsætter hun.

En time efter, hun i sin livesending havde forklaret de løgnagtige nyheder, måtte hun igen tjekke ind for at undskylde overfor sine fans.

Det ellers sikkert velmente PR-stunt satte nemlig gang i en lavine af kritik fra offentligheden, der ikke mente, at den 32-årige model skulle være gået så langt i sin kampagne.

Hun forklarede, at hun har det ”forfærdeligt over at have såret folk”.

Ifølge lokale indiske medier var det dog ikke kun følgerskaren, men også Pandeys familie og venner, der blev chokeret over den første nyhed om dødsfaldet, og som derfor var rasende på hende.

Ikke hendes første shitstorm

Poonam Pandey røg direkte ind under rampelyset i hjemlandet, da hun lovede at ville strippe for det indiske landshold, hvis de vandt verdensmesterskaberne i cricket. Seks år efter endte hun i problemer, da hun lancerede en app, hvor hun selv kunne dele eksplicit indhold. Google forbød appen efter blot en time i App Store, da den forbrød sig mod retningslinjerne.

I det oprindelige opslag lød det, at Poonam Pandey var død torsdag i Mumbai.

Poonam Pandey skulle angiveligt være død torsdag i Mumbai.

– Denne morgen er hård, lød det indledningsvist i opslaget, der blot er hvid tekst på en sort baggrund.

– Vi er dybt kede af at måtte fortælle, at vi har mistet vores elskede Poonam til livmoderhalskræft. Alle, der nogensinde kom i kontakt med hende, blev mødt af ren kærlighed og venlighed. I denne sorgens stund beder vi om privatliv, mens vi mindes hende og glædes over alt det, vi delte, fortsatte opslaget, som altså blot var en del af stunt.

Sponsoreret indhold