Kendte8. november 2023

Hvem er Genoveva Casanova?

Vanvittige rygter om et særdeles nært forhold mellem kronprins Frederik og Genoveva Casanova har fået sidstnævnte på manges tunger. Men hvem er Genoveva Casanova?
Genoveva Casanova afviser alle påstande om, at hun og kronprins Frederik har et romantisk forhold.
Genoveva Casanova afviser alle påstande om, at hun og kronprins Frederik har et romantisk forhold.
 Foto: Gtres/Splash/Ritzau Scanpix, Hanne Juul

Før tirsdag aften var det formentlig de færreste danskere, der havde hørt om Genoveva Casanova.

Men efter det spanske medie Lecturas er begyndt at turnere med historien om, at hun ifølge dem angiveligt skulle have tilbragt natten med kronprins Frederik, har hendes navn fyldt flere danske medier.

LÆS OGSÅ: Kædet sammen med kronprins Frederik i spansk medie: Nu truer hun med retssag

Hvem er Genoveva Casanova?

47-årige Genoveva Casanova kommer fra Mexico og kan betegnes som en multikunstner. I hvert fald er hun en kvinde med mange talenter, som alle har givet hende berømmelse i især Spanien, hvor hun er bosat i Madrid.

Hun er både kendt fra tv og som model og skuespillerinde.

Genoveva Casanova i et madlavningsprogram for elektronikgiganten LG i oktober 2023.
Genoveva Casanova i et madlavningsprogram for elektronikgiganten LG i oktober 2023.
 Foto: Jos/Zuma/Ritzau Scanpix

Genoveva Casanova har blandt andet deltaget i den ottende sæson af Spaniens udgave af "Masterchef Celebrity" og i 2020 i den spanske version af "Hvem holder masken?", "Mask Singer: Adivina quién canta".

Genoveva Casanova medvirker også i filmen "Goya's Ghosts" fra 2006 – som sig selv.

Den mexicanskfødte filantrop har tidligere været gift med rytteren Cayetano Martínez, som er den nuværende greve af Salvatierra og hertug af Arjona. De blev gift i 2005, men blev skilt tre år senere.

Cayetano Martínez de Irujo og Genoveva Casanova under indspilningen af filmen "Goyas Ghosts" fra 2006. Da var parret stadig gift.
Cayetano Martínez de Irujo og Genoveva Casanova under indspilningen af filmen "Goyas Ghosts" fra 2006. Da var parret stadig gift.
 Foto: Kanzaman/Album/Ritzau Scanpix

Sammen har parret tvillingerne Luis og Amine Martínez de Irujo y Casanova på 23 år, som begge bor og arbejder i Storbritannien.

Inden da har Genoveva Casanova blandt andet datet den spanske politiker José María Michavila.

Finder sig ikke i det

Efter Lecturas' påstande om en romance mellem Genoveva Casanova og den danske kronprins, har hun benægtet og pure afvist, at de ødelæggende rygter skulle have noget på sig.

Genoveva Casanova til event for champagnemærket Moët i november 2022.
Genoveva Casanova til event for champagnemærket Moët i november 2022.
 Foto: Gtres/Splash/Ritzau Scanpix

Derudover har hun truet med at lægge sag an, hvis det spanske medie ikke inden for 24 timer retter ind og bringer en berigtigelse på mediets digitale platforme – og inden syv dage i den fysiske version af magasinet.

I skrivende stund er det syv timer siden, at Genoveva Casanova offentliggjorde brevet fra sin advokat til kravene til mediet.

Dokumentation: Det står i brevet

Fru Genoveva Casanova har givet dette professionelle firma til opgave, i hendes navn og repræsentation, at udøve retten til berigtigelse i henhold til lov 2/1984 af 26. marts, der regulerer den førnævnte ret.

Gennem dette brev opfordrer vi dig formelt til at annullere, rette og/eller afvise den otte sider lange artikel med forsiden af ​​11/08/2023 og enhver udtalelse eller insinuation formidlet af LECTURAS, hvor bekræftelsen og insinuationen af ​​et forhold kommer til udtryk.

Afsløringen er fuldstændig falsk, og forårsager alvorlig skade på min klients ære og image, samt Hans Kongelige Højhed, da det er et vidt udbredt medie og er absolut usandt. Vi kræver også, at sådanne udtalelser og insinuationer ophører både på dette medie og i enhver anden virksomhed eller forretningsgruppe.

Vi kræver, at du fortsætter med at gøre følgende:

– For det første en erklæring, der berigtiger og afviser, hvad der blev sagt i den førnævnte artikel inden for en maksimal periode på 24 timer efter modtagelsen af ​​denne meddelelse, i alle dens digitale medier, uden kommentarer eller apostiller, følgende tekst: "I relation til udtalelserne og insinuationerne spredt i magasinet LECTURAS den 8. november om et påstået forhold mellem HKH Federico af Danmark og Genoveva Casanova, må vi rette de førnævnte oplysninger som værende falske og fuldstændig usande, idet vi gerne vil gøre det klart, at der aldrig har været et romantisk forhold mellem fru Casanova og Prinsen, og vi beklager skaden forårsaget af dens offentliggørelse."

– For det andet opfordrer vi dig også indtrængende til at offentliggøre en artikel inden for en maksimal periode på 7 kalenderdage, i det næste trykte nummer af nævnte publikation, med et rum af samme (eller større) relevans og spredning, som retter og afviser det.

– Hvis berigtigelsen inden for den angivne frist ikke er blevet offentliggjort eller offentliggjort, eller er blevet foretaget uden at overholde bestemmelserne i den førnævnte lov 2/1984, vil vi være tvunget til at iværksætte de retlige handlinger, der er bedst juridisk passende til forsvar af vores klients interesser og rettigheder.

Sponsoreret indhold