Rejseguide: Hvad du må tage – og ikke tage – med hjem fra hotellet

Lad være med at lave en \

Lad være med at lave en "Ross", når du er på ferie.

Foto: All Over Press

Vi elsker at holde ferie, og i disse dage boltrer tusindvis af danskere sig på hoteller i både ind- og udland.

Når ferien er slut, og kufferten skal pakkes, ryger der gerne ekstra minder ned.

Og der er ikke altid blot tale om de sædvanlige souvenirs fra strandpromenaden.

De fleste af os går heller ikke af vejen for at fylde kufferten med lidt gratis goder fra hotellet. Men hvad er det nu lige, du må tage med hjem med god samvittighed?

SE og HØR giver dig her en guide til, hvilke ferieminder fra hotellet du må tage med hjem.

Lad være med at lave en "Ross", når du er på ferie...

Toiletartikler – ja tak!

Bare fyld kufferten med syntetisk shampoo, mini-kam og tandtråd. De små toilet-artikler, som nænsomt er stillet frem på hotellets badeværelse, er nemlig dit.

Badesandaler – ja tak!

Ingen gider at iføre sig et par brugte stof-sandaler, og derfor sørger hotellerne også for at stille dugfriske sandaler frem til nye gæster. Så hop du glædeligt i de hvide futtere – og nyd dem til hudløshed, når du kommer hjem. For de er nemlig dine!

Badekåbe – nej tak!

Selv om de hvide futter er dine, gælder det samme altså ikke de hvide badekåber. Mange hoteller har måske førhen ladet deres gæster beholde de vamsede sager, men sådan er det ikke mere. Du gør derfor klog i at lade badekåben ligge, når du tjekker ud.

Håndklæder – nej tak!

Det lyder måske fristende at opgradere din håndklæde-samling med en hvid sag fra all inclusive-hotellet, men det går bare ikke. Hotellet vil gerne have sit håndklæde tilbage, så lad det venligst ligge. Du kan købe billige håndklæder i både IKEA og Jysk.

Paraply – ja tak!

Ingen vil have regn under deres sommerferie, og hotellerne håber da også altid, at vejret viser sig fra sin bedste side, når du er på besøg. Skulle uheldet alligevel være ude, er der som regel en paraply til rådighed. Og selv om de er dyrere at fremstille end badesandalerne, er det i orden, hvis du ”kommer til” at tage en enkelt med hjem. Det er nemlig god reklame for hotellet, hvis du spankulerer rundt med paraplyen med hotellets logo.

Ross forstår at fylde kufferten med hotel-sager, men et godt råd til dig er at være lidt mere fornuftig og knap så hamstrende...

Papir og pen – ja tak!

De fleste hoteller sørger for pen og papir, så du kan holde styr på ferieminderne undervejs. Og du er også mere end velkommen til at tage papir og pen med hjem, så længe du vurderer, at det ikke er alt for dyre sager, du lægger i kufferten. Er kuglepennen således en Mont Blanc-pen – og er papiret indhyllet i et dyrt skind-etui – bør du lade det ligge til glæde for de næste gæster.

Puder – nej tak!

Måske er hotellets hovedpude meget bedre end din egen, og måske har du aldrig sovet bedre i hele dit liv. Men puden er hotellets, og sådan er det. Derfor skal du lade puden ligge, når du forlader din drømmeseng.

Frugt og blomster – ja tak!

Har hotellet forkælet dig med frugt og smukke blomster, er der god grund til at juble. De sunde og smukke sager er nemlig dine – så tag bare sagerne under armen ved afrejse, his du ikke er færdig med at nyde dem. Husk dog at der kan være regler for import og eksport af frugt og blomster i forskellige lande.

Mini bar – nej tak!

Nej, minibaren er ikke et gratis slaraffenland. Det kan i stedet blive en meget DYR affære, hvis du først får smag for de små våde varer. Vi anbefaler, at du i stedet søger mod baren i lobbyen, hvor priserne er en anelse billigere (og drinksene større).

Bøger - nej tak!

Er der læsestof på hotellet i form af bøger, bliver du sikkert glad. Men lad nu være med at tro, at du bliver ekstra glad, hvis du fylder bøgerne i kufferten ved afrejse. Det er nemlig et no go. Bibelen og andre bøger er hotellets. Basta.

Blade og bruchurer - ja tak!

I modsætning til bøgerne er det i orden, hvis du fylder kufferten med brochurer, som ligger på hotellet. Måske ikke det mest sindsoprivende læsestof, men det kan da være et godt minde fra ferien.

 

Og nyd så ferien... og lad være med at være som Ross :)

Kilde: News.com.au.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close