Kendte 23. december 2020

Hun er dronning af julen: Så meget tjener Mariah Carey på "All I Want for Christmas is You"

Der er bestemt ikke tale om en beskeden julebonus
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

”I don’t care about the presents underneath the christmas tree,” synger den 50-åige superstjerne Mariah Carey I sin juleklassiker, der kan få julestemningen frem hos de fleste.

Men store gaver skal der nu nok alligevel blive råd til for Carey, der tjener styrtende på sin julesang år efter år.

For alt imens julen er en dyr tid for os andre, er den bestemt en indbringende forretning for kvinden bag verdens største decemberhit siden Wham's ”Last Christmas”.

Ifølge en Daily Mail artikel fra 2015 skovler Mariah Carey 376.000 britiske pund – eller 3,3 millioner danske kroner - ind hvert år, men intet sted i artiklen står det klart, om det er hendes indtjening på verdensplan eller blot i Storbritannien.

I en artikel fra sidste år i New York Post står der dog, at hendes royalties for nummeret løber op i hele 50 millioner dollars – eller over 305 millioner danske kroner – fra det udkom i 1994 og frem til 2013.

Foto: Ritzau Scanpix

Det kan afgjort betale sig at lave et julehit, hvis man vil sikre sig en fuldfed pension (Foto: Ritzau Scanpix)

Med 25 år på bagen ramte den for første gang Billboards Hot 100s første plads forrige år, og fra den blev lagt til stream på Spotify for første gang og frem til 2019, tjente den over 12 millioner kroner i royalties.

Ifølge CNN var sangen sidste år helt oppe på at sikre Mariah Carey 60 millioner dollars – altså 365 millioner kroner – i alt.

Mad på bordet, og tøj på kroppen

Der findes altså lidt forskellige bud på, hvor meget Mariah Carey helt nøjagtigt hiver ind hver november og deecember, men der er ingen tvivl om, at det stadig er en guldgrube for både hende og folkene bag.

- Jeg har været heldig at skrive mange hits som ”Hero” og ”One Sweet Day” sammen med Mariah Carey, men ”All I Want for Christmas is You” er kirsebærret på toppen, fortæller sangskriver og producer Walter Afanasieff, 62, som har været med til at skrive sangen.

- Jeg havde aldrig troet, at det ville være en sang, som jeg stadig ville tale og fortælle om mere end 20 år efter, men jeg er stolt og glad for, vi gør det. Det har helt sikkert hjulpet med mad på bordet og tøj til mine tre børn,” siger han videre.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: MEGA

Walter Afanasieff - også kendt under navnet Baby Love - er kendt for sin lange tilknytning til Mariah Carey, for hvem han var co-producent og medforfatter i flere år (Foto: Mega)

Skrevet på 15 minutter

Selvom den åbenlyse gode kemi mellem Afanasieff og Carey, taler de to ikke sammen mere. De har ikke haft kontakt siden deres arbejde med ”Butterfly”-albummet i 1997.

Da de stak hovederne sammen i sommeren 1994 for at skrive og komponere hendes julehits til albummet ”Merry Christmas” gik det strygende. Og meget hurtigt.

Sangen, som i øvrigt slet ikke har set skyggen af et ”rigtigt” instrument eller fuldt orkester, men som er indspillet alene ved hjælp af en computer, tog nemlig kun sølle 15 minutter at skrive.

- Det er helt sikkert ikke ”Svanesøen” (ballet af Tjajkovskij red.) Men det er også det, der gør den så populær – at den er simpel og let fordøjelig, forklarer Walter Afanasieff.

Er den der ikke helt endnu? Så få julestemningsbarometeret helt op med "All I Want for Christmas is You" her:

Sponsoreret indhold