Kendte27. marts 2020

Hugo Helmig afslører nye detaljer om misbrug

I et interview i Ekstra Bladet fortæller Hugo om fortidens dæmoner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hugo_helmig_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Den 21-årige popstjerne Hugo Helmig kan nu velfortjent klappe sig selv på skulderen efter sit første halve år som stoffri.

I et stort interview i Ekstra Bladet fredag fortæller han, hvordan stofmisbrug og særligt kokain stort set havde overtaget hans liv for et år siden.

Sangeren, der er søn af Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, udgiver fredag et surprise mini-album "Lulu vol. 1". Og i den forbindelse taler han for første gang om episoden sidste marts, hvor han blev holdt tilbage af politiet og overnattede i en fængselscelle.

For første gang får vi hele historien om den voldsomme nat, hvor Hugo gik amok i en kokainrus, fik paranoia og blev kastet ned i asfalten af en flok betjente.

Dengang kunne også Se og Hør berette om den 20-årige aarhusianer, der nu havde tilbragt natten i detentionen. Dog var manageren hurtig til at understrege, at Hugo ikke havde gjort skade på nogen, og at der altså ikke var tale om en anholdelse.

Hugor fortæller i dag - et år efter - at han smadrede et trappegelænder og at han gjorde sin mor enormt bange den nat.

Herefter måtte den lovende musiker aflyse hele sin sommerturné.

Hændelsen var et wake up call for Hugo, som efter da indså nogle ting om sig selv. Det kunne ikke blive ved sådan her. Han kunne ikke blive ved med at tage kokain i taglejligheden i Aarhus.

- Jeg er misbruger. Jeg har bare det gen. Lige siden, jeg røg min første smøg, kunne jeg lide det. Og jeg har altid kunnet lide at være påvirket. Det er en nem måde at flygte fra de hårde ting, der sker indeni. En nem måde at tage afstand fra virkeligheden, når den er svær, fortæller han ærligt.

Som bare 12-årig prøvede Hugo hash for første gang, siden kokain som bare 16-årig, og til sidst som blot 20-årig knægt var det hvide pulver ikke længere forbeholdt et feststof i weekenderne.

- De fleste tager jo kokain, når de går i byen og fester, men jeg tog det altid alene herhjemme. Jeg røg ned i et sort hul. Jeg følte mig ensom, var ked af det og følte, jeg havde skuffet mig selv, fordi jeg havde skuffet andre ved at aflyse koncerter. Så jeg lukkede mig inde med kokainen, siger han.

Hugo Helmig fortæller, at han stadig den dag i dag kæmper med trangen. Han holder igen med øl, for det kan trigge hans lyst til kokain. Han bor i dag med sin kærste og deres bulldog i lejligheden i midten af Aarhus.

Sponsoreret indhold